Urăsc să te iubesc – Ali Hazelwood – Editura Litera

Urăsc să te iubesc – Ali Hazelwood – 370pag

Autoarei îi place să se joace cu știința, îi plac laboratoarele și poveștile de dragoste care se înfiripă între oamenii de știință, ca să nu le zic tocilari 😛 .

Nu mă dă deloc pe spate această autoare, încă aștept acea carte care să îmi placă mult. Cărțile ei sunt draguțe, cu povești clișeice, puerile, cu umor și cam atât. O lectură ușoară și punct.

”Urăsc să te iubesc” ne prezintă poveștile de dragoste a trei prietene, Mara, Sadie și Hannah. Știința le unește pe aceste fete și chiar sunt prietene în adevăratul sens al cuvântului.

Fiecare poveste are un început, un pic de ceartă, o partidă de sex și marele final. Diferența dintre ele este situația fiecărei fete.

Mara moștenește o casă și află cu stupoare că nu este singura proprietară, trebuie să o împartă cu Liam, acesta deținând 50% din locuință. La început se înțeleg ca șoarecele cu pisica. După o perioadă, încep să lase armele jos și ajung să se războiască în așternuturi. Fiecare poveste începe cu acțiunea în prezent, urmată de un capitol cu acțiunea în trecut ca să înțelegem și noi care-i treaba.

Sadie și Erik au o poveste mega puerilă care nu mi-a plăcut deloc. Parcă a fost scrisă de un copil de clasa a 5a.  Un plus ar fi că nu cred că un copil ar putea scrie așa scenă de sex. Povestea lor începe cu ei doi blocați într-un lift, ea nedorind să îl mai vadă, încă suferea din cauza a ceea ce credea că a făcut Erik cu o perioadă în urmă.

Și am ajuns la povestea lui Hannah cu Ian. Drăguță și atât, poate un pic mai complexă decât celelalte.  Aici, în poveste, nu mi-a plăcut deloc de ea, dar deloc. Mi se pare că faza cu implicatul emoțional la o femeie atât de deșteaptă nu merge. Ea vrea doar sex și atât și când bărbatul o refuză și vrea să o scoată în oraș, aceasta își ia jucăriile și pleacă. Maturitate, ce să zic.

Una peste alta sau mai bine zis unul peste alta, a fost o carte draguță pe care am citit-o și atât. Mi-a plăcut mult relația de prietenie dintre fete. Am găsit câteva fraze amuzante.

Mai am încă două cărți necitite de la autoare, plus cea cu vampiri care este pe cale sa apară. Vă țin la curent dacă celelalte o să îmi placă mai mult decât aceasta.

Cartea se poate comanda de aici: www.litera.ro