O noapte cu ducele – Jodi Ellen Malpas – Editura Litera

O noapte cu ducele – Jodi Ellen Malpas – 264pag

Singura mea problemă cu această carte este că mi-a distrus ochii.  Citirea a mers foarte greu din această cauză. O carte de 250 pag am citit-o în două zile și m-am ofticat foarte tare pentru că povestea a fost ce trebuie.

Mi-a plăcut că autoarea nu și-a plasat acțiunea într-un an anume și așa nu a trebuit să țină cont de anumite reguli ale vremii. Ce nu știm, nu ne deranjează și nu avem ce comenta 😛

O avem pe Eliza care a crescut la țară, fără să țină cont de toate regulile societății londoneze. Când soarta a vrut să se joace cu ea, fata s-a trezit în Londra, într-o viață pe care nu și-a dorit-o. Trebuia să respecte reguli, să se poarte ca o Lady, să nu își facă familia de rușine, să fie supusă și să îl accepte pe logodnicul impus de tatăl ei.

Ducele Johnny Chester  se întoarce la Londra la un an de zile de când familia lui a pierit într-un incendiu, despre care se spune ca el ar fi vinovatul. Fetei noastre i se pare palpitant să afle mai multe despre familia ducelui și mai ales despre duce și intră într-o situație delicată care riscă să îi afecteze reputația, dar mai ales să iasă din ea cu inima făcută franjuri.

Mai multe nu vă spun despre carte, vă las pe voi să descoperiți, dar vă promit că veți citi o poveste captivantă, plină de răsturnări de situație, cu dialoguri spumoase și cu personaje foarte bine construite.

Am iubit-o pe Eliza, un personaj extraordinar. Era hotărâtă, loială, sigură pe ea, deșteaptă, curajoasă, într-o lume dominată de bărbați și de regulile lor. Ducele mi-a plăcut pentru că nu a încercat să o potolească pe Eliza, din contra, parcă o stârnea ca fetei să îi iasă la suprafață adevăratul caracter și personalitatea puternică.

Vă recomand cu drag să citiți această carte. Nu va fi o pierdere de timp, vă promit!

Cartea se poate comanda de aici: www.litera.ro