3.7 povestiri – Daniel Timariu, Teodora Matei, Lucian Dragoș Bogdan – Editura Tritonic

 3.7 povestiri este un spin off al seriilor: “Tenebre“ de Daniel Timariu, “Povești la castel“ de Teodora Matei și “Cartea Haosului“ de Lucian Dragoș Bogdan. Cărțile scrise de domnii amintiți mai sus nu le-am citit, dar în povestirea Teodorei m-am simțit ca acasă.  Îmi era foarte dor de baronul Nikos, eram tare curioasă ce secrete mai ies la suprafață. Îmi doream să îl cunosc mai bine și pe Simon și să mai stau un pic în compania lor. Seria ”Povești la castel” este un fantasy, un basm de oameni mari care te va prinde în mrejele lui de la prima pagină.

Despre tenebrele lui Daniel Timariu nu stiu nimic, dar voi remedia această problemă. Mi-a plăcut povestirea lui și vreau să aflu mai multe despre viața detectivului Alex Anghel și mai ales cine este Laura. Vă las un fragment din povestire care mie mi-a plăcut foarte mult: “ Uitarea nu este o povară, ea este o calitate a noastră, uitând suntem nevoiți să învățăm, ceea ce înseamnă efort intelectual, ce se traduce de cele mai multe ori prin inovație.Dacă am și totul, dar ce vorbesc eu, dacă am crede că știm totul, am stagna.Iar dacă am stagna, tradus pe o perioadă de secole, înseamnă a regresa. Avem nevoie de uitare pentru că, atfel, ne-am blaza, am deveni autosuficienți și asta ar însemna sfarșitul nostru. Ne-am putea crede zei!” Eu vă recomand să cumparați seria ”Tenebre”  și să aflați care este diferența dintre Timișoara de azi și cea din trecut.

Povestirea lui Lucian, “ Vremea dinaintea timpului“ m-a dus cu gândul la basmele pe care le citeam în copilărie, doar că aici nu este vorba despre Făt Frumos și Mama Zmeilor. Lucian și-a făcut personaj principal în povestire exact Moartea, împreună cu Genarul si alte personaje fantastice. Nu sună deloc rău, dar ca să înțelegeți trebuie să citiți  seria „Cartea Haosului”

Trebuie să vă spun că mi-a plăcut, îmi place cum scriu cei trei autori, i-am mai citit și singuri și în diferite combinații pe care doar editura Tritonic le poate face. <3

Iar la final vin și eu cu o rugăminte către domnul Bogdan Hrib: vă rog eu mult să vă gândiți la un Domino 3, că mie nu imi iese din cap 😛 . Vă mulțumesc!

Cartea se poate comanda de aici: www.libris.ro