Te duc undeva? – Lucy Keating – Editura Corint – CORINTEENS

Dacă vreți să aveți parte de o călătorie frumoasă, confortabilă, într-o mașină curată, cu o soferiță profesionistă, vă invit să apelați la Charlie.

Eroina noastră este soferiță  pentru o aplicație de ridesharing în orașul ei. Vrea să fie foarte bună, să strângă bani ca să poată pleca din orasul ei natal pentru a studia arhitectura. Ea crede că împlinirea ei este departe de Chester Falls. În momentul în care îi lovește mașina lui Andre și se angajează să îl ducă pe acesta unde are nevoie, până când i se repară mașina, viața îi este dată peste cap și începe să vadă lucrurile și din altă perspectivă. Andre este băiatul care are rădăcini adânci în oraș, care niciodată nu ar fi dispus să plece prea departe, exact pe dos față de fata noastră. Ea încearcă să îi arate de ce vrea să plece, el îi arată de ce ar trebui să rămână, să vadă orașul prin ochii lui. Undeva, pe drumurile pe care le-au străbătut împreună, s-a strecurat și iubirea, acea iubire inocentă, adolescentină, pe care o păstrezi toată viața în suflet. Mi-au plăcut mult relațiile dintre locuitorii acelui mic oraș, fiecare cunoaște pe fiecare și toată lumea sare în ajutorul familiilor din comunitatea lor. Relația dintre Charlie și prietenele ei mi s-a părut o relație exatraordinară, genul de relație care trece peste timp, peste certuri, care va fi stransă toată viața.

Cartea se adresează adolescenților și ne prezintă viața lor, cu problemele specifice vârstei. Charlie și Andre au fost două personaje foarte frumos conturate și povestea lor a evoluat încet și frumos. Au avut și ei problemele lor. Când ești tânăr reacționezi la primul impuls și te gândești la ce este mai rău, în loc să intrebi înainte de a trage concluzii pripite.

Mie mi-a plăcut foarte mult această carte. A fost lectura perfectă, într-o zi călduroasă de vara, citită alături de un pahar de vin rece. Combinația perfectă!

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro.