Între două iubiri – Taylor Jenkins Reid – Leda Bazaar

Între două iubiri – Taylor Jenkins Reid – 352pag

Cu această autoare niciodată nu dai greș, mereu mergi la sigur. Odată cu ”Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo”, Taylor Jenkins Reid mi-a intrat la suflet și acolo a rămas.

De data aceasta ne surprinde cu o poveste de dragoste mai atipică, o poveste ieșită puțin din tipar.

Prima propoziție a cărții sună  așa: ”Nu apuc bine să termin cina alături de familie și de logodnic, că mă sună soțul.” Și de la această frază aflăm povestea Emmei, cea de dinainte de dispariția soțului ei, Jesse și cea de după dispariția lui. Ea s-a căsătorit cu omul iubit, și-au împlinit toate visele, au fost fericiți. Un eveniment nefericit îi desparte pe cei doi, elicopterul în care se afla el, se prăbușește și este dat dispărut. Nu aș vrea vreodată să fiu în această situație, nu reușesc să îmi închipui nici măcar pentru o secundă cum se simte o așa pierdere. Își revine foarte greu, suferă până la epuizare și apoi începe să se adune și să învețe să trăiască fără soțul ei. În viața ei, apare Sam, un băiat alături de care a lucrat ea în librăria familiei în liceu și ușor, ușor, începe să trăiască din nou, își dă voie să iubească, să își dorească să fie fericită. Când crede că lucrurile intră pe un făgaș normal, primește un telefon care o anunță ca soțul ei trăiește. Și stăteam și mă întrebam, eu oare ce aș alege? M-aș întoarce la soțul pe care l-am iubit și îl iubesc, sau rămân cu persoana din prezent care m-a ajutat să respir din nou, să iubesc din nou?

Pur și simplu din momentul în care am luat cartea în mână nu am putut să o mai las până nu am ajuns la sfârșitul ei. Poveștile autoarei sunt senzaționale și atât de intense, cu subiecte care îți ating niște corzi ale inimii.

M-am abținut cu greu să nu mă uit la sfârșitul cărții să văd cu cine rămâne. Am citit și am încercat să mă pun în locul ei. Au fost momente când am înțeles-o, dar au fost și momente când mi s-a părut că este o femeie de moravuri ușoare.

Am citit o carte despre iubire, acea iubire care te ridică pe cele mai înalte culmi, despre familie care indiferent de situație va fi acolo și te va sprijini și ai pe umărul cui să plângi, despre viață, în general, cu bune și rele.

Vă recomand din suflet să citiți această carte, indiferent dacă o să fiți în tabăra lui Jesse sau în tabăra lui Sam.

Să nu uitați, să citiți, orice gen, dar citiți și transmiteți această pasiune și celor din jurul vostru.

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro