Umbre parfumate – Hanna Lee – Editura Vesper Books

Eu vreau ca omul să fie om și porcul să fie porc. Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană cu coloană vertebrală. Niciodată nu am judecat o carte prin prisma autorului, sau a editurii, mereu am scris exact cum am simțit cartea pe care am citit-o. Dacă la cartea Florentinei am spus că am rămas dezamăgită, nu pot să spun același lucru și despre “ Umbre parfumate“. Mi-a plăcut foarte mult, o poveste bine scrisă, cu o notă de originalitate, cu o profunzime a gândurilor personajelor. O carte care ne-a spus o poveste dulce amară despre pierderi, prietenii, familie și mai ales iubire. Liz și Matt sunt două suflete pereche care s-au căutat îndelung și s-au găsit în urma unui eveniment foarte nefericit pentru fată. Matt pleacă de la un vernisaj cu prietenul lui, acesta dorind să îi arate noua mașină, o bijuterie pe patru roți care are mulți cai putere sub capotă. Liz și cu tatăl ei se întorceau de la un restaurant unde au fost să sărbătorească o reușită a fetei. O clipă de neatenție și cele două mașini see ciocnesc și tatăl fetei își pierde viața. Matt este cel care o scoate din mașină pe Liz și un puternic miros de liliac îi inundă nările și îi ajunge la suflet. Fata aproape inconștientă își amintește de niște ochi albaștri și de o liniște atât de confortabilă. Se pare că soarta a vrut să îi întâlnească pe cei doi într-un moment atât de nefericit, dar i-a învațat să ierte,să lupte, să se accepte, să își accepte iubirea care care i-a cuprins pe amândoi. Nu le-a fost ușor, au fost mai multe coborâșuri decât urcușuri, dar până la urmă și-au dat seama că se iubesc și nu pot să trăiască unul fără celălalt.

Mi-a plăcut mult ideea desenului cu floarea de liliac de la începutul fiecărui capitol. Mirosul de liliac îmi aduce aminte de bunica mea și știam că am un parfum cu miros de liliac, așa că astăzi am fost toată ziua învăluită în acest parfum.

Este o evoluție a scriiturii de la cer la pământ, am găsit o sensibilitate în această carte, lucru pe care nu l-am mai întâlnit în cărțile autoarei.

Vreau să vă mai spun un lucru: o carte poate să fie foarte frumoasă și fără acele scene de sex atât de explicite și uneori vulgare. Această carte nu are nimic vulgar în ea, totul are o dulceață și un miros de liliac.

Vreau să felicit autoarea pentru această poveste frumoasă care mi-a încântat sufletul și mi-a adus aminte de lucruri de mult apuse…

Cartea poate fi comandată de pe www.vesperbooks.ro