Provocarea – TL Swan – Leda Bazaar

Provocarea ( The Do-Over) – 576pag

În atenția fanelor fraților Miles, vreau să vă anunț să pregătiți roșiile pentru că veți avea nevoie de ele 😀 .

Pentru mine o carte bună este aceea care mă face să  nu o las din mână. O poveste de cinci stele este aceea care mă țina între pagini până la sfârșit. Din păcate, ultimul frate Miles m-a dezamăgit profund și pot spune, acum, la final, că în afară de volumul trei, restul nu m-au satisfăcut literar.

Îl avem pe fratele Cristopher Miles, cel mai mic dintre frati, care între două partide de sex( să ne înțelegem, acestui băiat îi plăcea doar dacă în patul lui se aflau două fete deodată 😛 ) ajunge la concluzia ca are tot ce îi trebuie, dar este pustiu pe dinauntru și se hotărăște să plece un an de zile doar cu rucsacul în spate și bineînțeles să își ascundă identitatea.

Zis și făcut, pleacă și prima oprire este în Barcelona, unde își ia o cameră la un hostel și o cunoaște pe Hayden. Să nu vă zic cât de greu mi-a fost să mă obișnuiesc că Hayden este fată, eu îl aveam în cap numai pe Hayden, băiat, dintr-o altă serie. Și cum vă spuneam, o cunoaște pe fată, se simte atras, dar fata nu cedează farmecelor lui. Se formează o gașcă de prieteni care încep să conviețuiască și să se distreze împreună. Într-un final după multe lupte, fata îi cedează într-o oarecare măsură și ce credeți că face băiatul nostru? Se sperie, își ia tălpășița și fuge acasă. Mai departe, citiți ca să aflați.

În cele ce urmează o să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut.

Mi-a plăcut mult relația pe care acesta o are cu frații si mama lui. S-a simțit că sunt foarte uniți și gata oricând să sară în ajutorul lui. A fost drăguț să mai aflăm ce fac și ceilalți, câți copii mai au, care mai este viața lor.

Nu mi-a plăcut că el a mințit-o pe Hayden și i-a spus abia după 12 luni cine este el cu adevărat. Reacția ei a fost una perfect normală și am iubit-o pe tot parcursul cărții. El a fost toată cartea bătut în cap, dar l-a salvat sufletul bun pe care îl avea. O să citiți despre Eddie și o să mă înțelegeți.

Mai departe, nu îmi place într-o serie când se amestecă personaje din altă serie de-a autoarei. Nu am înteles de ce a trebuit să apară Julian Masters în această carte. Mie sigur nu îmi era dor de el :D.

Mi-ar fi plăcut ca la final să aflăm ce mai face gașca de prieteni din Barcelona, cum s-a schimbat viața lor după ce au călătorit un an doar cu rucsacul în spate.

Așa cum vă spuneam, tare mult mi-a plăcut de Hayden, a fost o fată pe placul  meu și are numai bile albe.

 Au fost momente în carte a căror rost nu l-am văzut, dar așa cum spun de fiecare dată, gusturile nu se discută și fiecare carte are cititorii ei.

Vă invit să citiți cartea, să vă faceți propria voastră părere, dar să nu încercați să îmi ziceți că eu nu am înțeles-o.

Oricum, felicit editura pentru că a tradus toată seria într-un timp relativ scurt și nu ne-a lăsat să așteptăm mult. Oare mai există un Spin off cu toți fratii Miles?

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro