Împărăteasa- Gigi Griffis – Leda Bazaar

Împărăteasa ( The Empress) – Gigi Griffis – 304pag

Recunosc că am luat această carte cu altele, fără să știu exact despre ce este vorba, sau să mă atragă neapărat.

A fost o decizie înțeleaptă pentru că mi-a plăcut cartea.

„Împărăteasa” ne spune povestea prințesei Sissi a Bavariei și a împăratului Franz al Austriei. Fata era o fire libertină, nonconformistă, care visa la iubire, visa să se îndrăgostească, să îi cânte sufletul când va întâlni persoana potrivită. El, trebuia să fie dur, sobru, avea un regat de condus, situația imperiului nu era roz, avea o mamă care îl conducea din spate, iar la ușă  bătea un război. Elena, sora prințesei Sissi este sortită să fie soția împăratului Franz, aceasta urmând să călătorească cu familia, pentru a-și întâlni ursitul. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din targ. Împăratul nu o vrea pe Elena, el se îndrăgostește fulgerător de Sissi și o cere pe aceasta de soție, spre stupoarea întregii familii. Am citit de două ori, ca să fiu sigură că Sissi este cerută de soție. Nu imi venea să cred că și-a înfruntat mama, că și-a ascultat inima și că în sfârșit, face ceea ce vrea și simte el, nu ceea ce îi este spun să faca. Bravo! Dar, credeți voi că lucrurile sunt așa de simple când mama împăratului este dracu gol, când fratele pândește din umbră și când toată lumea se aștepta de la împărat să facă exact altceva?

Autoarea scrie ficțiune istorică feministă, tocmai de aceea femeile din carte sunt tipologii diferite și foarte bine conturate.

Mi-au plăcut mult de tot ambele personaje principale. Au fost construite atât de diferit unele de altele, dar totuși împreună formează un întreg. Se completează reciproc.

Singurul lucru care pot spune că m-a deranjat puțin a fost sfârșitul. Mi s-a părut un pic cam pe repede înainte, aș fi vrut un pic de punct culminat mai incitant, să stau cu sufletul la gură.

Iubesc aceste povești de dragoste, care trec peste tiparele vremii și care își urmează calea inimii. Drumul celor doi către fericire nu a fost unul ușor, mici piedici au fost la tot pasul.

Realitatea poveștii dintre Sissi și Franz o găsiți la un clic distanță, dar această carte este altceva, mult mai frumoasă decât realitatea. Și am speranța ca într-o altă lume, aceste două personaje sunt împreună și fericite.

Cartea se poate comanda de aici : www.edituracorint.ro