Începuturi fără sfârșit – Rebecca Yarros – Editura Litera

Această carte mi-a zăpăcit mințile. M-a trecut prin niște stări cum rar am mai trăit la citirea unei cărți. Să fii o mare autoare trebuie să scrii ca Rebecca Yarros. După ce m-am îndrăgostit de Violet și de dragonii ei într-o poveste fantasy wow, a venit rândul unui romance care mi-a pus capac.

Nu vă spun aproape nimic despre carte, pentru că trebuie să o citiți. Orice aș spune este un spoiler, iar la aceasta nu este voie să dai spoiler. Îți pui lipici pe buze și nu ai voie să deschizi gura.

Am început cartea cu dorința mare de a fi bună, măcar la fel de bună ca „A patra aripă”.  Prima jumătate a cărții nu m-a impresionat deloc, nu înțelegeam aproape nimic și mă bulversau trecerile de la trecut la prezent. Povestea din trecut nu mă prindea, parcă mereu îi scăpa ceva, dar povestea din prezent era exact pe sufletul meu. Și citeam și așteptam să se întâmple ceva, să simt emoția, să simt cum lacrimile îmi cad pe obraji. Și-a venit emoția ca un tsunami, lacrimile și-au facut apariția și eu spuneam: nu are cum, nu are cum să fie așa, nu cred așa ceva. Nu am bănuit nici măcar o minisecundă răsturnarea de situație și se pare că autoarea este specialistă la așa ceva. Când ți-e lumea mai dragă și crezi că nimic nu te mai poate mișca, o întoarce în așa fel încât dai pagini înapoi să fii sigură că ai citit ce trebuie și nu este rodul imaginației tale.

Nu vă mai spun cât de bine au fost construite personajele. Nu aveți cum să nu vă îndrăgostiți de Georgia și de Noah. Pe ea, aveam momente în care îmi venea să intru în carte și să o pocnesc. Pe el, îmi venea să îl urc în pat și să îl țin să nu mai coboare de acolo o perioadă lungă. Ea a trebuit să se lupte cu ea însăși, să învețe să aibă încredere, să învețe să meargă mai departe și să învețe că poate nu tot timpul are ea dreptate.

Și totul a fost doar despre iubire, acea iubire care apare în viața ta o singură dată și te face să îți pierzi mințile și să te abandonezi. Și mai este vorba despre iubirea pentru persoanele apropiate, indiferent că vorbim despre o soră, o mamă, o prietenă sau chiar o străbunică, când știi clar că ai face orice pentru fericirea lor. Și mai este și despre cărți, despre finalul fericit al cărților, acel final care ne lasă cu ochii în lacrimi, dar cu o stare atât de bună.

Și ca să încheiem într-o notă optimistă, vă las un citat din carte: ” Nimeni nu scrie ficțiune jenantă, deprimantă, mascată sub formă de povești de dragoste ca Noah Harrison.”

Începand de la coperta minunată, la scriitura impecabilă, la povestea de dragoste atât de profundă, intensă și încărcată de multă emoție, ”Începuturi fără sfarșit” a fost cartea care va ocupa locul pe raftul de sus, atât în bibliotecă cât și în inima mea. Când citești o astfel de carte nu îți pare rău că ai așteptat mult, că te-ai enervat pe editură sau că pretul nu este accesibil tuturor, a meritat!

Nu trebuie să fiti de acord cu părerea mea, dar trebuie să citiți cartea, să aveți răbdare până la sfârșit și să fiți alături de Scarlett pe tot parcursul vieții ei. Cine este Scarlett? Citiți și o să aflați 😛 .

Cartea se poate comanda de aici: www.litera.ro