Contesă sub acoperire – Mary Jo Putney – Editura Litera

De foarte mult timp nu am mai terminat o carte atât de greu, și nu din cauză că nu mi-a plăcut povestea, din contra, aceasta m-a ținut cu sufletul la gură și nu am abandonat-o. Eu sunt genul de cititor care cumpără cărți, cititul mi-a distrus ochii, nu am voie să mai citesc noaptea și totuși o fac. Această carte a fost horror pentru ochii mei, citeam și plângeam. Eu știu că vremurile sunt grele, dar să faci rabat așa de rău de la calitate mi se pare de neinteles. Culoarea foii este un maroniu, iar scrisul este o nuanță de negru- maro, cea mai nefericită combinație, ca să nu mai spun despre scrisul foarte mic. Nu înțeleg de ce această carte a avut o calitate atât de slabă, in comparație cu o altă carte de la aceeași editură? În fine, sunt foarte dezamăgită. Păcat de povestea absolut minunată care m-a cucerit.

Mary Jo Putney este una dintre autoarele mele preferate. „Contesă sub acoperire„ a fost povestea care mi-a ajuns la suflet. O poveste dulce tare, amuzantă și cu un final atât de frumos. Și, neapărat, trebuie să vă spun că mi-a plăcut foarte mult coperta. M-a dus cu gândul la un bal sofisticat din Londra.

În urma unor împrejurări nefavorabile, contesa Christine este nevoită să devină camerista surorii lordului Alexander. Eleganța, rafinamentul, cunoștiințele erau mult peste ale unei servitoare obișnuite. Nu a fost greu ca lordul Alex să se îndrăgostească de ea și invers. Mai multe nu vă mai spun, vă invit să citiți. Răsturnările de situație, momentele tensionate, momentele amuzante au făcut ca aceasta carte să ajungă la sufletul meu și să uit de cât de greu mi-a fost să o citesc.

Aaa, mai am un singur lucru de spus: sunt o norocoasă că am găsit un exemplar al cărții, am multe prietene care nu au găsit-o pe nicăieri.

Cartea se poate comanda de pe aici: www.litera.ro