Destinul e scris în Vegas – Vera Price

Destinul e scris în Vegas – Vera Price – 218 pag

Păi nu cumpăr eu toate cărțile noi care apar pe piață? Când nimeni nu le dă o șansă, eu cumpăr ebook, Slavă Domnului că sunt mai ieftine și nu plătesc transport.

Nu știu cine este autoarea, care este numele ei adevărat, dar cartea ei nu m-a dat pe spate deloc.

Avem o poveste clișeică maxim, cu multe chestii băgate cu forța exact ca într-un ghiveci. Pui tot ce ai prin frigider ca să iasă oala mare, să ai să le dai de mâncare copiilor. Așa am simțit  această carte, multe lucruri spuse doar ca să se facă un anumit număr de pagini.

Avem două personaje, Aiden și Lara. Amandoi se întâlnesc la un moment dat al vieții în Las Vegas și ce credeți că se întâmplă? Bravo, sunteți isteți! Se căsătoresc la beție și sub influența unor liniuțe trase pe nas 😛 . Adevărul este că despre așa ceva ar trebui să citească tineretul din ziua de astăzi. Că poți să te droghezi două zile, prizând la greu și apoi poți face pauză luni sau ani…categoric drogurile nu creează dependență. Ferească Dumnezeu!

Să revenim la poveste, Lara era împreună cu prietenele ei ca să își sărbătorească succesul blogului ei. Fata își spune impresiile despre toate întâlnirile ei eșuate ajungând să fie foarte virală. Aiden se află la Vegas, deoarece este ultimul lui weekend de libertate, după acest sfârșit de săptămână viața lui se schimbă și trebuie să își asume numele și funcția în marele imperiu naval internațional, mergând pe urmele bunicului și a tatălui. Ea mai mult amenințată de el, rămâne în căsătorie cu el, pentru 2 ani. Scopul acestei căsătorii îl veți afla dacă citiți cartea, eu nu am răbdare să vă explic. 😀 . Căsnicia lor este una de formă între pereții casei lor, dar în societate trebuie să se poarte ca orice cuplu îndrăgostit. Lucrurile merg din rău în mai rău, amândoi sunt proști. Ar vrea să fie unul cu celălalt, dar niciunul nu face niciun pas. Lara scrie în continuare la blogul ei, este contactată de o revistă ca să aibă o rubrică permanentă, apoi să scrie o carte. El crede că soția lui stă acasă toată ziua și se uită la seriale, se întoarce la fosta iubită, toate acestea cât el era încă căsătorit cu Lara. Mai apar și părinții lui, care nu am înțeles exact ce vor. Mai apare și un fost iubit cu beneficii al Larei. Una peste alta nu prea am înțeles mare lucru din carte decât că dintr-o dată își dau seama că se iubesc, că vor să fie împreună și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.

Cred că este cartea de debut a autoarei, scoasă în regim propriu, dar nu este ce trebuie. Se simte lipsa unui editor. Niciodată o carte nu trebuie să o compari cu un ghiveci. Povestea a avut un început, dar autoarea s-a pierdut atât de mult pe drum încât a uitat de unde a început și care a fost ideea cu care a plecat la drum.

Poate o să sune urât, dar o editură își are rostul ei, sau dacă nu sunteți de acord cu o editură, atunci căutați-vă pe cineva care să vă corecteze și să vă spună drept în fața cum este manuscrisul vostru. Știu că vă este frica să dați manuscrisul unui necunoscut, dar mai bine vă invingeți teama și scoateti pe piață un produs bun.

Cred că această carte avea potențial mare dacă trecea prin mâna unui editor bun. Da, povestea este una clișeica, dar să nu uităm că de la Romeo și Julieta, toate poveștile sunt cliseice si cu toate astea unele povești îți rămân în minte și în suflet.

Cartea se poate comanda de aici: www.bestbooksonline.ro