Cel mai frumos Crăciun – Corina Lupu – Editura Petale Scrise

Din punctul meu de vedere există scriitori și oameni care scriu cărți. Nu este același lucru, credeți-mă pe cuvânt. Sunt cititoare de romance, am la activ peste 1000 de cărți citite. Scriitorul se simte de la prima pagină, scriitura bună o simți în prima frază și niciodată nu te dezamăgește. Despre oamenii care scriu cărti ar fi multe de spus, dar nu este treaba mea. Ca să scrii o carte cred că poate scrie oricine, dar ca să scrii o carte bună îți trebuie talent și multă muncă.

Iubesc cărțile autorilor români și acest lucru nu cred că mai este un mister. Cumpăr foarte multe cărți, nu reușesc să citesc tot ce cumpăr, dar fiecare carte are timpul ei.

Un an întreg aștept luna decembrie, simt că este singura lună în care pot citi cărți cu tematica Crăciunului. Îmi doresc lecturi de Crăciun, romantice, dulci, clișeice, dar bine scrise. Vreau să mă topesc ca vata de zahar pe buze. Din păcate ,, Cel mai frumos Craciun” nu a fost ce trebuie din punctul meu de vedere. Poate mă întrebați de ce am mai cumpărat cartea, știind că nu imi place cum scrie autoarea. Am cumpărat-o cu speranța unei lecturi frumoase. Am sperat că a evoluat și că voi citi o poveste frumoasă.

Craciunul înseamnă bucurie, emoție, sensibilitate, muzică în surdină, iubire, cadouri și mai ales timp de calitate petrecut cu cei dragi. Aceasta carte nu a avut nimic, dar absolut nimic. A fost atât de sufocantă, de haotic scrisă, cu personaje pe care eu nu le-am înțeles și nu am rezonat cu ele. Unul dintre personaje este fetița, Victoria, o puștoaică de 8 ani, răsfățată, prost crescută, un copil care habar nu are ce înseamnă educație.

Să vă zic în 2 -3 propoziții despre ce este vorba. Oliver primește de la job sarcina să scrie un articol de Crăciun despre o pensiune nou deschisă din Montana. Îsi ia soția, Noelle, pe fetița, Victoria și pornesc către pensiune. Ajung acolo unde dau peste Hannah, proprietara, James, fiul ei și Chad, nepotul. La destinație au aflat că nu au despre ce scrie deoarece pensiunea nu va fi gata, mai trebuie mobilată și decorată. Noelle le spune că rezolvă problema și o sună pe  sora ei, Michaela, care este designer de interior, să vină și să salveze pensiunea și articolul. Șoc și groază, când ajunge Michaela la pensiune, aflăm că în urma cu câțiva ani ea a fost iubita lui James. Și de aici vă dați voi seama ce se va întâmpla. Se renaște povestea de dragoste consumată și uitată la Londra. Se adaugă un pic de dramă, cu un copil care nu o vrea pe Michaela lângă tatăl lui. Aș fi vrut altceva, nu am simțit deloc atmosfera de sărbătoare din carte, emoția lipsește cu desăvârșire. Toată cartea am simțit-o ca pe o frecție la un picior de lemn.

Ca să nu existe discuții, nu am absolut nimic cu autoarea sau cu editura. Părerea mea este doar despre cartea pe care am citit-o. Sunt ferm convinsă că această carte își are cititorii ei, din păcate eu nu sunt printre ei. Îmi doresc mult mai mult, dar știu sigur că data viitoare nu voi mai cumpara nicio carte de la această autoare pentru că nu rezonez deloc cu stilul ei.

Liber la aruncat cu roșii în mine, stiu, sunt o acritură, pe care nimic nu o înduioșează. Pentru mine o carte bună de Craciun este acea carte care mă duce în universul Diva și până acum o singură carte mi-a satisfăcut dorințele.

Vă îndemn să citiți autori români, să încercați mai mulți autori, să le aflați poveștile. Dacă din 5 autori români, unul a fost pe gustul vostru, sunteți câștigători.

Cartea se poate comanda de aici: www.editurapetalescrise.ro