Descătușat – Cincizeci de umbre descătușate – Versiunea lui Christian – E L James – Editura Trei

  1. Cincizeci de umbre ale lui Grey – Editura Trei – Anul apariției: 2011
  2. Cincizeci de umbre întunecate – Editura Trei – Anul apariției: 2012
  3. Cincizeci de umbre descătușate – Editura Trei – Anul apariției: 2012

1.1 Grey – Editura Trei – Anul apariției: 2015

2.1 Mai întunecat – Editura Trei – Anul apariției – 2017

3.1 Descătușat – Editura Trei – Anul apariției – 2021

Descătușat – Cincizeci de umbre descătușate – Versiunea lui Christian – 816 pag

Chiar dacă știam cum se termină povestea de dragoste dintre Christian și Anastasia, abia așteptam ultimul volum din perspectiva lui. Și nu am fost dezamăgită, deloc. Grey, Christian Grey este bărbatul perfect și este plăcerea mea vinovată și nevinovată. Il iubesc!

Nu cred că are rost să vă povestesc ce se întâmplă în carte, deja știți din perspectiva Anastasiei, pot să vă spun că sunt unele lucruri care nu apar în partea ei de poveste, care clarifică niște aspecte. Mi-a plăcut mult de tot Christian, cât de mult se chinuia cu el, cu gândurile și cu trecutul lui care nu voiau să rămână în trecut. Cât de mult o iubea pe Anastasia, singura lui grijă fiind siguranța ei, mai ales că pericolul era foarte aproape de ei și cineva îi dorea morți pe amândoi.

Am tras de carte să nu o termin, îmi plăcea compania, dar la un moment dat parcă paginile se dădeau singure. Momentele cele mai intense din carte au fost la sfârșit, când am citit și simțit suferința lui, neputința, când a văzut-o pe Anastasia jos, pe ciment, nemișcată. Acele câteva pagini cu toată agonia lui, cu frica că o pierde mi-au adus lacrimi în ochi. Cât de tare a fost afectat când a aflat că Anastasia este gravidă, și nu pentru că nu își dorea copil, ci pentru că îi era foarte frică că nu va fi un parinte bun pentru acesta, și ea va lua copilul și va pleca de lângă el.

Nu pot să vă spun decât că am adorat această serie, un bărbat ca Christian Grey se naște doar o dată și oricât ar încerca unele autoare să îl copieze sau să se inspire, niciodată nu va fi la fel, originalul nu poate fi copiat.

Cărțile autoarei E L James pot fi comandate de pe www.libris.ro, www.edituratrei.ro, www.elefant.ro, www.librex.ro