Secretul Rubinului – Petronela Prepeliță – Editura SMArt

Cu o copertă foarte simplă și frumoasă, „Secretul Rubinului”,m-a dus în două lumi atât de diferite, dar care, totuși, pot să conviețuiască împreună. Iubirea face minuni și trece peste toate barierile timpului, rasismului, religiei.

Avem povestea a doi frați, Adam și Codrin, care și-ar da sufletul unul pentru celălalt și o avem pe Ariell, care le schimbă viața în cel mai frumos mod. Codrin este personajul de care nu ai cum să nu te îndrăgostești, este bun, altruist, amuzant, cu un suflet mare, isteț și foarte bine crescut. Adam este bărbatul în fața căruia nu stai dacă ai greșit, este neiertător, dur, nemilos, dar toate astea sunt doar o fațadă, pentru că în sufletul lui el își dorește ceea ce ne dorim cu toții, liniste, sănătate și iubire. Povestea celor trei m-a dus cu gândul la filmul Kassandra.  

Ca să înțelegeți ce vă zic trebuie să citiți cartea, să păsiți în minunatul oraș Cluj și să intrați într-o lume plină de culoare, voie bună, dar și multă tristețe. Nu veți putea rămâne insensibili la traumele prin care trec protagoniștii noștri.

Nu v-am spus mai nimic despre carte pentru că dacă aș începe aș da din start spoiler și nu vreau. Trebuie să recunosc că nu prea sunt fană a cititorilor care dau spoilere majore în părerile lor.

Din punctul meu de vedere „Secretul Rubinului” a fost o carte bună cu un fir narativ cursiv, bine legat. In viitor, vreau să citesc și celelalte cărți ale autoarei.

Cartea se poate comanda direct de la autoare.