Marea Despărțire – 7 povestiri aproape romantice – Editura Tritonic

Pe autorii editurii Tritonic îi citesc de fiecare dată cu mare plăcere. Știu exact la ce să mă aștept de la ei și nu mă dezamăgesc niciodată. Nu sunt la prima lor antologie, le-am citit, cred, pe toate. Mi se pare foarte interesantă ideea unei astfel de cărți, cu povestiri. Tu, cititor fiind, nu știi dacă ai rezona cu stilul scriitorului. Cu ajutorul acestor antologii ai ocazia să cunoști scriitura mai multor autori și să îți dai seama dacă ți-ar plăcea un roman întreg.

Cartea ”Marea despărțire – 7 povestiri aproape romantice”, mi-a arătat o altă latură a autorilor, una mai sensibilă. Îmi place mult de tot cum scrie Teodora Matei, dar în povestirea ei mi-a arătat o altă latură pe care nu o știam și care m-a încântat. Am rămas surprinsă de Daniel Timariu, povestea lui a avut ceva foarte la modă în zilele noastre, îl știam mai cuminte în scriere, dar a fost tare pe gustul meu pentru modul cum și-a construit povestirea. Despre Lucian pot să vă spun că de data aceasta nu moare nimeni. De ce vă spun asta? Pentru că el așa vede poveștile romantice, neapărat trebuie să moară cineva. A avut o poveste foarte interesantă, văzută dintr-o altă perspectivă, a fost ca o ședință la psiholog. În fine, trebuie să citiți, ca să înțelegeți. Aaa, trebuie să vă mai spun că cel mai emoționant moment mi s-a părut cel din povestirea doamnei Mirela Oprea. Și ceilalți trei autori au scris foarte bine, dar nu vă mai spun nimic, vă las pe voi să descoperiți poveștile.

Am o singură nemulțumire referitor la această carte. Domnule editor, vă rog eu, spuneți la tipografie să pună mai mult tuș, să fie scrisul mai intens.

Cartea se poate comanda de aici: www.tritonic.ro