Americanul – Seria Made Man Vol.1 – Ivo Dima – Editura Royal Ink Books

A trecut destul de mult timp de când am citit primele două volume din Datorie Italiană și cred că trebuia să le citesc și pe ultimele două, înainte de a citi primul volum din seria Made Men, adică “Americanul“. Am intrat destul de greu în poveste și nu mai știam de unde să iau personajele.  Foarte folositoare a fost legenda de la începutul cărții. Mi-au plăcut mult desenele de la începutul fiecărui capitol, foarte sugestive.

Charlotte și Blake sunt protagoniștii povestii noastre. Doi oameni care s-au îndrăgostit  fără să țină cont de nimic. Două personaje supuse la grele încercări. Viața a fost foarte dură pentru ei si amandoi au avut multe de îndurat din frageda  copilărie. Nici nu pot să îmi închipui cum un parinte poate să îi dorească răul copilului, sau și mai rău, să se folosească de el, pentru interesele lui proprii. Cei doi trăiesc vremuri complicate, iubirea lor pare imposibilă și totul este împotriva lor. Tatăl lui Charlotte este un nenorocit, care doar profită de fata lui și o pune să facă lucruri îngrozitoare. Blake are și el traumele lui care au legătură tot cu un tată nenorocit. Cum ar putea cei doi să își clădească fericirea într-o lume a mafiei, într-o lume fară scrupule, unde minciuna, violența și crima este la ea acasă?  Vă zic eu, foarte greu le-a fost, mai ales când neîncrederea a fost sădită în sufletul lui Blake, așa l-a învățat pe el viața, să nu aibă încredere.

Am citit o carte care nu mi-a dat voie să respir, care m-a ținut ancorată în poveste până la capăt în speranța acelui happy end pe care îl caut eu în cărți. Chiar dacă genul pe care îl abordează autoarea nu este neapărat pe gustul meu, pot să văd evoluția ei în scriitură și acest lucru mă bucură.

Cartea se poate comanda de aici: www.royalink.ro