Rețete cubaneze pentru o inimă frântă – Laura Taylor Namey – CorinTeens

Rețete cubaneze pentru o inimă frântă – Laura Taylor Namey – 320 pag

Știți ce se întâmplă când în viața unei tinere apare o triplă nenorocire? Vă zic eu: părinții trimit acestă domnișoara cât mai departe de casă ca să poată să își repare inima frântă. Lili își pierde bunica mult iubită, iubitul o părăsește, iar prietena ei cea mai bună pleacă foarte departe de Miami, orașul lor natal și locul unde și-au făcut atât de multe planuri. Parinții decid că trebuie să o scoată din acel mediu și o trimit la o rudă în Anglia.  Aici, fata descoperă o nouă lume, poate să fie în același timp cubaneză, dar poate să se descurce și în ploioasa Anglie, mai ales când la orizont apare un băiat frumos, Orion. Acesta, ușor, ușor,  își face loc în inima fetei și îi arată că poate fi fericită și în altă parte, asta neînsemnând că își uită originile. Lila cucerește pe toată lumea cu rețetele ei, acestea sunt moștenite de la bunica ei și de fiecare dată îi ies impecabile și ajung la sufletul celui care le gustă.

Începutul cărții a fost ușor plictisitor și fata m-a enervat pentru că prea își plângea de milă. Bine, am și înțeles-o, avea aproape 18 ani și toată viața îi era dată peste cap. În momentul în care lucrurile au început să se aseze și inima ei să se vindece, s-a transformat într-o fată foarte mișto, care era plăcuta de toată lumea. Orion a fost ca glazura de pe o prajitură. Acesta s-a infiltrat în inima și viața fetei și i-a arătat Anglia, așa cum o vede el, a înțeles-o și a lăsat-o să plece, chiar dacă el a rămas cu inima frântă. Oare va înțelege Lila că poate face ce vrea oriunde? Și că niciodată nu va fi judecată dacă vrea să își trăiască propria viață? Va alege iubirea?

Vă recomand o carte despre o tânără care găsește dragostea acolo unde se aștepta mai puțin, dar mai ales despre cunoașterea de sine, despre maturizare și asumare.

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro