Abandonat – Monica Ramirez, Laura Nureldin, Ștefan Ciocioi, Raluca Alina Iorga, Daria Logofătu, Ioana Trif, Issabela Cotelin, Andreea Băluțeanu, O.G.Arion – Editura UP

Părerea mea are o poveste și cu siguranță această carte nu o voi uita prea curând. „ Abandonat” am achiziționat-o la Gaudeamus și eram destul de sceptică în privința genului, dar pentru că îmi sunt dragi autoarele din această antologie am zis să îi dau o șansă. Bine am făcut!

Povestea Monicăi Ramirez am citit-o prima și apoi am abandonat cartea până astăzi. Când, după niste cărți de dragoste ce mi-au crescut glicemia, simțeam nevoia de ceva care să îmi coboare glicemia, dar să nu mă omoare. Să vă povestesc. Copiii dormeau, liniște în casă și eu citeam povestea Ralucăi Iorga cu casa bântuită, fantome și eram foarte băgată în poveste, încântată de scriitura autoarei, când a început patul să se zgâlțâie cu mine, rău de tot și ușa să se lovească de perete, un cutremur de toată frumusețea. Am fost la un pas de atac de panică, m-am speriat foarte tare.

Dar, să revenim la carte. Mi-au plăcut toate cele nouă povesti. Am fost purtată în timp, din vremuri de mult apuse până în zilele noastre. Monica Ramirez a fost prima care m-a luat în călătorie. M-a dus într-un castel, unde s-a jucat cu mintea mea și încă o dată a dovedit cât este de bună scriitura ei. Cu Monica Ramirez nu dai greș niciodată. Poveștile ei creează dependență. Apoi, Laura Nureldin m-a dus într-un spital de psihiatrie și mi-a pus la încercare psihicul, provocându-mă să duc povestea la sfârșit. Îmi place foarte mult cum scrie Laura și mă cucerește cu fiecare poveste pe care o scrie. Următorii autori m-au purtat prin mai multe locuri, am citit povești foarte bune. Raluca Alina Iorga m-a învățat cât de important este să îți iei mereu La revedere 😀 .

Punctul comun al celor nouă povești sunt locurile sau clădirile abandonate. Originalitatea fiecărei povești aduce un mare plus acestei antologii de proză scurtă.

„Abondonat” este cartea care te scoate un pic din zona de confort, dacă ești cititor de romance, dar care te face să visezi cu ochii deschiși și când mai vezi o clădire sau un loc abandonat, cu siguranță te vei gandi oare ce poveste ascunde. Recomand cu drag această carte și autorii acestei antologii.

Cartea poate fi comandată de aici: www.edituraup.ro.