O de la Olga – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise

Olga este personajul pe care eu l-am asemănat cu pasărea Phoenix, care renaște din propria-i cenușă. Așa este și fata noastră, viața ei a fost o lungă suferință. Fiecare trăire și experiență s-a dovedit a fi negativă, toxică, traumatizantă. Credeți că a renunțat? Nici vorba, fiecare șut în fund a fost un pas înainte și s-a ridicat de fiecare dată când viața a pus-o la pământ și nu puține au fost aceste momente.

Răzvan este băiatul foarte isteț, care a plecat de acasă să scape de sub papucul mamei, dar nici prin cap nu îi trece de ce este în stare aceasta. Zenovia întruchipează tot ce poate fi mai rău la o mamă, femeie și soacră.  

Tare greu l-a acceptat Olga, pentru că încrederea ei era sub nivelul mării și nu mai credea că ea are dreptul la fericire. Răzvan nu s-a lăsat și a cucerit-o, însă fericirea lor este distrusă de Zenovia. Ce se întâmplă mai departe și dacă cei doi vor rezista împreună și vor trăi fericiți până la adânci bătraneți trebuie să citiți, ca să aflați.

Mi-a plăcut reîntâlnirea cu personajele din cărțile anterioare. Prezența Miei în acest volum a adus un plus cărții, deoarece s-a pus accent pe prietenie, iar fata a dovedit că este o prietenă adevărată. Toată cartea a fost despre iubire și  prietenie. Acolo unde aceste două elemente își fac simțită prezența, nu poate ieși decât ceva frumos.

Și ca să fiu și puțin cârcotașă, să nu cumva să îmi ies din mână, singurul lucru pe care l-aș putea reproșa ar fi că uneori mi s-a părut că este grabită cartea, în rest numai de bine. Aaa, și aș fi vrut un pic mai mult să apară personajul întruchipat de Anna, fata cu umbrelă galbenă.

Viața Olgai poate în orice moment să fie viața oricui, cred că undeva în lumea asta mare, o fată este înșelată, umilită, abuzată sexual de cine ar fi trebuit să o protejeze sau este în cautarea proprii sexualități.

Sfârșitul mi-a lăsat impresia că Zodia Ispitei ne va mai suprinde cu încă un volum.

Cartea se poate comanda de aici: www.editurapetalescrise.ro