Euforie viciată – Florentina Pandelea – Editura Vesper Books

Îmi place tare mult cum scrie Florentina Pandelea. Mereu aștept cu entuziasm următorul ei roman romance. Așa s-a întâmplat și cu “ Euforie viciată“, am fost tare încântată când am văzut că apare și am dat comandă la prima oră a dimineții. Cartea nu voia să ajungă la mine, a venit destul de greu și sunt tare dezamăgită de modul de organizare și comunicare al editurii Vesper, dar asta este altă discuție pe care nu vreau să o dezvolt acum.

De cum am primit cartea, am început să o citesc fiind convinsă că voi găsi o poveste cu amprenta Florentinei Pandelea. Nu am găsit-o ☹.

Nici nu știu exact ce să zic despre carte, despre poveste. Nu pot spune că este o carte rea, este ok, dar eu voiam mai mult, voiam profunzimea autoarei, originalitatea care m-a cucerit la cealaltă serie… nu le-am găsit. În schimb am găsit mult sex, multe poziții și mai nou, toate autoarele trebuie să aibă cel puțin o scenă de sex anal. De ce? Nu am înteles, cred că este la modă.

Am observat că ea este și editorul cărții și poate era bine să mai dea cuiva manuscrisul să îl citească, am simțit toată acțiunea pe repede înainte, o carte mult prea ușoară și clișeică pentru potențialul Florentinei.

Avem două personaje, cei mai buni prieteni din lume, Edith și Aris, fiecare îndrăgostit de celălalt, dar niciunul nedorind să sacrifice prietenia trainică pentru o iubire care poate fi efemeră. Ei încearcă să își vadă de viață, să își nege sentimentele fiind siguri că celălalt nu simte la fel. Aris își găsește o iubită, se logodește, are o relație mai lungă. Edith nu întâlnește pe nimeni care să aprindă scanteia în inima ei. Totul se schimbă când relația lui Aris se termină și se întoarce la prietena lui, Edith, și îi propune să plece împreună într-o vacanță în Hawaii, vacanță pe care o achitase pentru el și iubita lui. Și aici încep să iasă la suprafață sentimentele lor, orgasmele fără număr, iubirea și viața minunată pe care o vor avea împreună. De ce se numește cartea ”Euforie viciată” o să aflați în ultimele pagini ale cărții. Ce am apreciat între paginile cărții au fost desenele care au însoțit începutul fiecărui capitol. Felicitări pentru idee.

Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, dacă era cartea de debut a Florentinei, poate nu eram atât de dezamăgită, dar ea este deja la a treia serie și am pretenții să evolueze în sens pozitiv. Singurul moment în care am găsit un pic din scriitura ei a fost ultimul capitol din perspectiva lui Edith, când am simțit profunzimea gândurilor personajului nostru feminin.

Aș vrea să mai fac o recomandare: cum a stat atât de mult până a scos vol. doi din seria “Bolnavi amândoi“, pentru că își dorea o carte bună, așa să facă și pe viitor. Graba nu este benefică scriiturii și asta s-a văzut din plin la această carte.

Și ca să termin într-o notă pozitivă, coperta îmi place foarte mult, este plină de viață și foarte atrăgătoare. Eram obișnuită cu copertele cu note închise ale editurii, aceasta a fost o plăcere și o încântare vizuală.

Cartea autoarei se poate comanda de pe www.vesperbooks.ro