Sunwine, vinul dragostei – Corina Lupu – Editura Petale scrise

De ceva vreme este o modă de a ataca cititorul care nu mai citește autori români. Eu cred că se citesc în continuare autori români, doar că publicul este mult mai selectiv. În ultima lună, de două ori am fost trasă la răspundere pentru că citesc cărți traduse, dar pe ai noștri nu îi citesc. Total greșit, aș vrea să văd câți dintre cititorii  și autorii aceștia care aruncă cu pietre, au citit și au susținut autorii români așa cum am făcut-o eu.

Cartea ” Sunwine, vinul dragostei ”este a unei autoare care nu mai este la debut, care are deja câteva cărți publicate și se laudă și cu vânzări mari. Autoarea m-a întrebat de ce nu îi dau o șansă și cărții ei. I-am dat, am lăsat să treacă o perioadă înainte de a o citi.  Nici cărțile autorilor străini și nici cărțile  autorilor români nu sunt toate de cinci stele.

”Sunwine, vinul dragostei” a fost o lectură dificilă. Autoarea a complicat atât de tare povestea încât pe mine m-a obosit și abia așteptam să ajung la final. Acesta mi s-a părut atât de exagerat și atât de puțin credibil. Ideile nu s-au legat unele de altele. Din pacate, trebuie să spun că această carte m-a dus cu gândul la telenovelele la care se uita bunica mea în epoca de glorie a canalului Acasa TV.

Da, cartea a avut o idee bună, dar s-a pierdut mult pe parcurs. Firul poveștii s-a desfăcut în atâtea direcții, încât nu îmi mai făcea plăcere să citesc. Cartea urmărește povestea de dragoste dintre Kevin și Martina. Cei doi s-au cunoscut la Geneva și s-au îndrăgostit fulgerător, păcat că dragostea lor a ținut exact ca o minune, 3 zile. Aș fi vrut ca povestea de dragoste chiar să fie poveste și nu o chestie lălăită, fără cap și coadă. Pot spune că am fost încântată de povestea secundară care a fost foarte ok și dozată exact cât trebuie.

Și ca să fiu rea până la capăt, da, de foarte multe ori cărțile autorilor străini sunt mult mai bune decât ale autorilor români, dar asta nu înseamnă că nu avem și autori români  pe care i-aș alege în orice moment, în fața unei cărți străine. Și mai cred că fiecare are loc sub soare și fiecare carte are cititorul ei. Din păcate, autorul român pierde din cauză că nu înțelege corect feedback-ul primit de la cititor.

Dacă această postare a supărat, vă cer scuze, dar vă rog eu mult nu mă mai trageți la răspundere pentru cărțile pe care le citesc și pe care mi le cumpăr.

Primesc cărți de la foarte puține persoane, și asta pentru că nu vreau să datorez nimănui nimic, și îmi rezerv dreptul de a-mi spune părerea sinceră despre o carte exact așa cum o simt, indiferent de cine este scrisă, autor român sau străin.

Cartea se poate comanda de aici: www.editurapetalescrise.ro