Seria „Nu mi-e frică” – Laura Kneild – Editura Rao

Nu mi-e frică – Laura Kneild – 368 pag.

Frica nu există – Laura Kneild – 400 pag.

Când am început primul volum i-am zis spus unei prietene că începutul promite și că îmi place. Eram destul de entuziasmată, dar pe măsură ce citeam, entuziasmul a dispărut.

Nu spun că a fost o carte rea. A fost o carte care nu a fost pe placul meu. Am avut așteptări prea mari. Nu mi le-a satisfăcut. O carte drăguță și atât. Fără să vreau, am comparat această serie cu „Te Aștept” a lui Armentrout și nu există termen de comparație. Acestei serii i-a lipsit emoția și povestea pe mine nu m-a convins, plus că nu am înțeles destul de multe lucruri.

O avem pe Sage, care la 18 ani pleacă la mii de kilometri distanță de casă ca să studieze la facultate. Nu prea știe ea sigur ce vrea să studieze, știe că vrea să fie cât mai departe de casă și mai ales de tatăl ei vitreg, care a abuzat-o în toată copilăria ei.  Nu prea am înțeles în ce a constat abuzul, dar mi-am dat seama că a existat.Traumele produse de acest om care ar fi trebuit să îi fie părinte, să o protejeze, să aibă grijă de ea, au lăsat urme adânci în sufletul fetei. Teama este o constantă permanentă în viata ei. Ajunge la facultate, fără bani, fără un acoperiș deasupra capului, fără nimic ,doar cu teamă, panică și cu dorință de vindecare. Reușeste să se angajeze la biblioteca universității. Îi cunoaște pe April și fratele ei, Luca. Acesta îi era coleg la jobul de la biblioteca și usor, încep să se apropie. Mi-a plăcut mult de tot de April și Luca, două personaje puternice, cu capul pe umeri și mature pentru vârsta lor. Nici viața lor nu a fost ușoară, dar s-au avut unul pe altul. Sage ajunge să locuiască în casa fraților. Se apropie de April care îi devine ca o soră. Luca este o constantă în viața ei și se îndrăgostește de el.Trecutul fetei pândește după colț. Oare dragostea va fi suficient de puternică pentru a se vindeca? Va putea lăsa un băiat să o atingă fără ca frica să pună stapanire pe ea? Mai departe, ce se întâmplă, vă las pe voi să citiți.

Una peste alta, am stat și am terminat ambele volume pentru că eram curioasă cum se va termina povestea. Cred că două volume a fost prea mult, un singur volum mai compact ar fi fost suficient. Mi s-a părut mult prea lălăită și trasă de păr. Nu am simțit emoție aproape deloc și sunt sigură că în maxim 2 zile voi uita despre ce a fost vorba în carte. Repet, nu zic că am fost o carte rea, spun că nu a fost pentru mine.

Aceasta este părerea mea și nu trebuie să fiți de acord cu ea.

Cartea se poate comanda de aici: www.raobooks.com