Petale senzuale Muguri de Eros – Autorii Editurii Petale Scrise

Eroticul din punctul meu de vedere se scrie cel mai greu. Este atât de subțire linia între erotic și ridicol, încât trebuie să stăpânești foarte bine stilul și să te simți confortabil să scrii acest gen. O să mă repet de mai multe ori pentru că nu vreau discuții. Aceasta este părerea mea, nu contest talentul niciunui autor din această antologie, dar cu părere de rău,  eroticul a fost tare departe.

Mi-a plăcut poezia de la începutul cărții, Cătalinei Pană îi vine ușor să scrie erotic, are vorbele la ea și știe să transmită sentimente, emoție și mici furnicături 😛 .  Pe lângă poezia, Cătălina are și o poveste în această antologie, care mi-a plăcut maxim. În primul rând notă maximă pentru perspectiva din care a fost spusă povestea, apoi umorul situației de final 😛 și nu în ultimul rând firul erotic al scurtei povestiri care a fost ce trebuie.

A doua poveste și ultima care mi-a plăcut a fost “ Picături de pasiune“ de Andrada Rezmuves. Autoarei îi place să se joace cu cuvintele, să pună pasiune în fiecare cuvânt și să creeze ceva frumos, cu tente erotice și de bun gust. Bravo, Andrada!  Este prima data când fac cunoștiință cu scriitura ei, dar cred că voi mai încerca și altceva scris de ea.

Restul poveștilor mi s-au părut foarte forțate, scrise din topor. Nu am simțit nimic când am citit, dar absolut nimic.  Și mă repet, eroticul nu este pentru toată lumea și dacă nu te simți confortabil să îl scrii, mai bine nu o mai faci.

Și ca să încheiem într-o notă pozitivă așa cum îmi place mie, vă las o propoziție, care îi aparține unei autoare din această antologie :

 “ – Accept să mă bați la fundul gol cu o urzică, dacă asta te face să te simți mai bine.”

Ferească Dumnezeu de așa ceva 😛 . Asta nu-i erotic, să îmi fie cu iertare…

Cartea se poate comanda de aici: www.petalescrise.ro