Scandalul din Malibu – Taylor Jenkins Reid – Editura Corint

Trebuie să recunosc că sunt puțin dezamăgită de această carte. Mă așteptam la cu totul altceva, mai ales că este vorba despre Mick Riva, cel de-al treilea soț al faimoasei actrițe.

Povestea cărții se petrece într-o singură noapte, noaptea de 27 august 1983, când în Malibu are loc cea mai așteptată petrecere a anului. Gazda este nimeni alta decât Nina Riva, fiica cea mare a legendarului cântăreț. Și până să ajungem în momentul petrecerii, autoarea ne duce în trecut să facem cunoștiință cu prima soție a lui Mick, cea care i-a dăruit cei mai mulți copii. Aflăm povestea vieții lui, cât a fost de nenorocit și cum a crezut el că dacă este faimos își poate înșela soția, poate uita de copii. Mick Riva a fost un nemernic. Cât am fost de furioasă pe el, atât am suferit pentru June, soția lui. El a avut cu soția trei copii, Nina, Jay, Kit și încă un băiat, Hud, dintr-o altă relație pe care l-a crescut tot soția lui, fără să facă nici cea mai mică diferență între ei. S-a chinuit biata femeie să îi crească, să le ofere siguranța zilei de mâine. Păcat că nu a fost mai puternică și a căzut în patima băuturii.

Nu mai pot să vă povestesc că încep să zic tot. Am avut momente în care am simțit un iz de telenovelă. Mi-a plăcut mult de tot Nina, ea a fost stâlpul casei și cea care i-a ținut pe frații ei pe linia de plutire.

De ce era importantă această petrecere și mai ales cum s-a terminat și ce s-a ales de protagoniștii noștri, o să aflați doar dacă citiți cartea.

Să nu mă întelegeți greșit, nu am zis că a fost o carte rea. Nu a fost pe gustul meu, mă așteptam la cu totul altceva și tot speram să găsesc ce căutam, motiv pentru care nu am lăsat-o din mâini până la sfârșit.

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro