Încă o șansă – Alex Light – Editura Corint

Wow! Nu mă așteptam la așa ceva, începutul nu prevedea deloc ce am citit. Mă așteptam la o carte ușurică, eu citind cealaltă carte a autoarei. Ei bine, m-am înșelat. Chiar dacă începutul a fost un pic prea plictisitor pentru gustul meu, pe parcurs am rămas fascinată de poveste. O carte plină de emoții. „Încă o șansă” este despre iertare, despre iubire și mai ales despre încă o șansă. Această carte a fost atât de inocentă, dulce, sensibilă și plină de emoție. I-am iubit pe Truman și pe Eden. Am suferit mult alături de ei și m-am bucurat de parcă a fost despre mine, momentul în care a ieșit soarele și pe strada lor.

Eden este cea mai bună prietena a lui Katie. Truman este fratele lui Katie. „Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă”, așa spune un proverb. Asta s-a întâmplat și cu copiii noștri. Părinții celor doi pleacă un weekend de acasă, băiatul invită niște prieteni la el acasă. Lucrurile scapă un pic de sub control. Eden ajunge să se sărute cu Truman, Katie iese pe furiș din casă și face accident de mașină. Zboară prin parbriz și ajunge în comă. Cei doi se consideră vinovați și iubirea nici nu apucă să înflorească în inima lor, pentru că este smulsă din rădăcini înainte chiar să înflorească. Lucrurile se schimbă, Katie în spital în comă, băiatul pleacă, Eden nu știe ce să facă cu viața ei.

Totul se schimbă când Truman se întoarce în oras. Oare cei doi vor găsi puterea să vorbească? Vor găsi suficiente resurse ca să accepte ce s-a întâmplat, să se ierte? Oare vor avea norocul unei noi șanse? Cât de tare le-a marcat sufletul accidentul lui Katie? Sunt o grămadă de întrebări la care găsiți răspuns doar dacă citiți cartea.

Vreau să mai subliniez un lucru. Nu știu cum este varianta în limba engleză, nici nu mă interesează, dar am simțit sensibilitatea traducătoarei, emoția pusă în traducere. Se simte că i-a plăcut să traducă această carte. Chiar se simte!

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro