Păcătoșii din orașul tuturor sfinților – L.J. Shen – Editura Epica

Am citit seria 😀 . Da, știu, nu merit un premiu, dar eu simt nevoia să desfac o sticlă de vin 😛 . Sunt la zi cu toate cărțile autoarei, chiar îmi place cum scrie, dar la această serie mă abțin de la multe comentarii. La primele două volume am avut mai mult chef de scris, la ultimele două volume, am simțit nevoia să mă rezum doar la o frază sau două.

Aaa, până să încep să spun ce am de zis vreau să vă spun că nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar nu încercați să îmi ziceți că nu am înțeles cartea și alte prostii din astea.

Provocare – L.J. Shen – 192pag

În afara de seria “Păcătoșii din orașul tuturor sfinților”, care este necitită, toate cărțile autoarei mi-au plăcut. “Provocare” a fost nici nu știu cum să mă exprim. Mi-a plăcut și nu mi-a plăcut. Scriitura a fost pe placul meu. Povestea de dragoste chiar dacă a fost între profesoară și elev, nu a fost clișeică și cu toate astea am ceva care mi-a displăcut. Ea nu mi-a plăcut deloc, mi s-a părut imorală, falsă. El a dat dovada de o mai mare  maturitate decât ea. Nici titlul nu știu dacă se potrivește cu conținutul cărții. Putem să o privim și ca pe o provocare, dar nu prea merge. Gașca de bogătași m-a dezgustat total. Nu știu dacă voi continua seria, înca mă mai gândesc. Toată povestea mi s-a părut ciudată și imorală. Parcă totul a fost prea ușor. Hmm, gata, nu știu ce sa mai zic.

Condica pentru reclamații și sugestii este deschisă.

P. S. În fiecare carte pe care am citit-o, gasesc o  fraza care mă urmărește. Aici, Mel după ce i-a tras-o elevului ei se gândește să îl corecteze din punct de vedere gramatical, “n-am se scrie cu cratimă”. Hai, serios? 😂😂😂 Ipocrizie ridicată la nivel de arta 😁

Vicious – L.J.Shen – 432 pag

După citirea primului volum, nu știam dacă mai doresc să continui această serie. Am o prietenă care mi-a recomandat doar două cărți, prima a fost “Nopți de patimă“, iar acum mi-a zis să citesc “Vicious“. Părerile sunt foarte împărțite la această carte. Ori îți place, ori nu îți place. Mie mi-a plăcut. Nu am fost de acord cu purtarea lui, dar l-am înțeles. Traumele lui din copilărie și-au pus amprenta pe adolescența lui și l-au făcut să devină un om fără suflet, singurul lui gând fiind răzbunarea.

Millie a fost tot ce avea și ce nu avea nevoie Vicious. Când a intrat în viața lui, i-a dat-o peste cap de nu a mai fost om și nu a mai judecat rațional. Nu mi-a plăcut purtarea lui, dar nici ea nu a ripostat, a fost slabă de înger și i-a permis multe lui Vicious.  Nu am judecat-o când a încercat să aibă o relație cu  unul dintre păcătoși, Dean. Vicious nu îi dădea semne că ar avea sentimente pentru ea, din contră, o jignea, se comporta urât cu ea și din „Slujnică” nu o scotea. Mi-a plăcut modul în care a fost spusă povestea lor, trecutul alternând cu prezentul. Așa am putut să îi cunoaștem mai bine, să îi înțelegem sau să îi judecăm. El a fost un mare măgar, din multe puncte de vedere, dar când a conștientizat că o vrea pe Millie, s-a schimbat, a demonstat că poate fi alt om. Ea a avut nenorocul să se nască într-o familie modestă, părinții ei fiind servitori în casa familiei lui Vicious.  Nu a fost de ajuns că situația materială era foarte precară, avea și o soră care avea nevoie de tratament și chiar dacă nu i-a fost ușor, a făcut compromisuri ca să îi fie bine surorii și să aibă bani de medicamente. Am admirat-o pentru dragostea pe care i-o purta lui Rosie.

Una peste alta a fost o carte bună, mi-a plăcut, am început-o și până nu am ajuns la sfârșit nu am lăsat-o din mână. Să trecem la următorul păcătos 😀 .

Ruckus – L.J.Shen – 432pag

Acest volum a fost o telenovelă prost regizată. Dean conștientizează că o vrea pe Rosie, care este sora lui Millie, care a fost iubita lui la un moment dat. De fapt, el a vrut-o pe Rosie, dar a apărut sora, care era supărată din cauza lui Vicious și s-a gândit să rezolve problema și și-a pus sentimentele pe pauză pentru vreo 10 ani, până când s-a reîntâlnit cu Rosie. El fiind un alcoolic și drogat, ea destul de bolnavă. Îmbârligătura dracului. Nu mi-a plăcut. Parcă cartea asta nu a avut pic de substanță. Este ceva ce mi-a plăcut, totuși. Vicios mi-a plăcut, pentru că îi ține uniți în continuare și îi aduce cu picioarele pe pământ.

În rest numai de bine 😛

Scandalos – L.J.Shen – 368 pag

Eee, am ajuns și la ultima carte din serie. Slavă Domnului! Am avut foarte mari așteptări de la acest volum și am fost atât de dezamăgită. Nu m-a deranjat diferența de vârstă dintre ei, m-au deranjat faptele și acțiunile lor. Dă-l dracu de sex tare și dureros. Trebuie să fii tâmpită să accepți, indiferent dacă ai 18 sau 50 de ani. Nu este normal să fii cârpa de jos a nimănui. Și apoi a naibii să fiu dacă am înțeles următoarele fapte:  să știți că este mega spoiler ce voi zice în continuare. Mama lui Eddie vrea să se sinucidă, fata o găsește, o duce la spital, apare călare Trent cu Tesla lui, o încurajează, ea își deschide sufletul și așa el află ce face ea în fiecare sâmbătă. Vine dimineața și el îi aranjează să  meargă să își vadă fratele, care era internat într-o clinică specializată pentru oameni cu probleme medicale și pe care nu a reușit să îl vadă cu o zi înainte deoarece a fost bonă la fata lui Trent. Stau cu fratele ei și la întoarcere el i-o trage în partea dorsală, în căpița de fan. De ce mama dracului? Vă rog explicați-mi și mie ca să înțeleg care a fost rostul acelei partide de sex anal. Pusă în patru labe, băgat, scos, urcat în Tesla și plecat. Ori sunt proastă, ori îmbătrânesc.

Respect toate părerile despre această serie, dar cer și eu să îmi fie respectată părerea. Suntem diferiți și este normal să gândim diferit. Chiar dacă Vicious a fost cel mai blamat, mie mi s-a părut că el a fost stâlpul acestei serii și el i-a ținut pe toți uniți.

Seria poate fi comandată de aici: www.edituraepica.ro.