Partener în crima dragostei

Spionul din viața mea – Ela EH – Editura Bookzone

“O carte magnetică, un Mister and Misses Smith modern, plin de adrenalină și suspans.“ Această afirmație a celor de la Bookzone m-a făcut să îmi doresc cartea neapărat și cât mai repede cu putință. Îmi aminteam scena din film, când cei doi încercând să se ucidă unul pe celălalt, au ajuns să se iubească cu ardoare, pasiunea fiind cea care a câștigat. Din punctul meu de vedere, cartea este departe de a fi  un Mister and Misses Smith modern. Cred că această reclamă îi face un deserviciu cărții.

Elia și Patrik, doi orfani, două suflete cu a căror viață s-au jucat doi păpușari care aproape că au reușit să îi distrugă. Soarta a fost crudă cu ei, le-a dat o copilărie cu multe lipsuri, minciuni, abuzuri. Patrik a primit o șansă, el devenind spion și lucra pentru o agenție din Londa. Ea a rămas în orfelinatul unde a crescut, acesta fiind doar o perdea pentru afacerile murdare pe care le făcea unul dintre păpușari. Patrik a avut misiunea să vină în România și să  ducă fata la Londra, la agenție. În momentul în care ochii celor doi se întâlnesc, atracția devine irezistibilă și al doilea păpușar îi aruncă într-o misiune, miza finală fiind ca fiecare dintre ei să se îndrăgostească de celălalt.

Pentru mai multe detalii și desfășurarea acțiunii vă invit să citiți cartea.

Cele ce urmează vor fi strict părerile mele pe care mi le asum, ca de fiecare dată. Nu a fost o carte rea, dar nu a fost o carte pentru mine. Scriitura mi-a plăcut, dar nu mi-a plăcut desfășurarea poveștii. Întregul roman mi s-a părut că a avut un iz de telenovelă și m-a dus cu gândul la filmul “Cine a ucis-o pe Sara“, la care se mai tot descoperea ceva, la care se mai afla ceva și povestea devenea tot mai încurcată. Povestea mi s-a părut mult prea lină, aș fi vrut mai multă acțiune. Mi-ar fi plăcut să îi văd în postura de agenți adevărați. Partea psihologică a romanului ar fi fost ok, dacă cele două personaje ar fi fost altceva, nu spioni. Și dacă tot am ajuns la acest capitol, el avea cele necesare pentru așa ceva, dar fata nici măcar nu se apropie de profilul unui agent secret. Doar pentru că a citit multe cărți și a stat în compania unei doamne pentru o perioadă de patru luni de zile, care trebuia să o învețe cum să seducă bărbații, nu a făcut-o agent secret. Ea de fapt nici nu trebuia să fie un spion, ea era un pion pe o tablă de șah, sau mai bine zis trebuia să devină regină și să domnească cu regele ei.

Repet, cartea nu a fost una rea, dar eu nu am rezonat cu povestea și a fost mult prea liniștită pentru gustul meu.

Cartea se poate comanda de aici: www.bookzone.ro