Precum în cer – Nina Marcu – Editura Național

Pe autoarea Nina Marcu am cunoscut-o cu ocazia lansării celui mai albastru roman. Lansarea a fost una frumoasă, intimă, cu oameni frumoși care au venit să o susțină. Îi mulțumesc pentru ocazia de a vorbi despre acest roman care a păstrat în el sufletul frumos al autoarei.

Despre „Precum in cer”, nu am decât cuvinte de laudă. Abia aștept ca această carte să ajungă în mâinile voastre și să citiți minunata poveste dintre Gabi Vlad și Ettore Conte. Acțiunea cărții se desfasoară în cea mai mare parte pe meleaguri italiene, ne-a purtat în frumoasa Roma și suburbiile ei. Ne-a încântat cu mâncărurile delicioase, înghețata a fost exact pe gustul meu, iar povestea de dragoste mi-a intrat la suflet. Pe Nina nu o citești ușor, adică o citești ușor, dar până intri în poveste durează un pic. Stilul ei autentic de scriere nu este pentru toată lumea și cel mai important trebuie să îți placă acest stil. Sunt cititori care nu pot să citească o carte din cauza stilului de scriere, sau din cauza poveștii care nu îi prinde. Modul ei de scriere este unic, stilul ei este unul pe care eu nu l-am mai întâlnit și începe să îmi placă din ce în ce mai mult.  Nu pot să vă recomand decât să citiți această carte, să o simțiți cu tot sufletul și să vă lăsati mintea să zboare către locuri unde veți întâlni cel mai frumos albastru. Povestea de iubire cu siguranță o să vă intre la suflet, veți zâmbi, veți rade și mai ales veți dansa în ploaie cu Gabi și Ettore. Dar să vă ispitesc un pic cu punctul de plecare al acestui roman. Multe detalii nu vă dau, o să vă las să le descoperiți voi.

Coroana de spini a Mântuitorului a fost furată, originalul a fost luat și pus în loc un fals. Acest lucru îl afla și protagonista noastră, Gabi Vlad, subcomisar care împreună cu colegul și prietenul ei, Dandanache, se află în Italia, la Roma, în interes de serviciu. Momentul în care se întâlnește prima dată cu Ettore este demn de filmele de Oscar, scânteile ies la suprafață și la propriu și la figurat. Personajele secundare întregesc tabloul albastru. Iar de aici cartea s-a scris singură, s-a cerut scrisă și s-a realizat scrierea într-un timp foarte scurt. Din punctul meu de vedere “ Precum in cer“ este romanul care are tot ce îi trebuie ca să stea pe raftul cel mai de sus. Vorbim despre un umor fin, despre sensibilitate, despre documentare, dar mai ales despre o scriitură impecabilă. Nina Marcu este o voce a literaturii contemporane pe care trebuie sa o citiți

Cartea autoarei se poate comanda de aici: www.edituranational.ro