Demoni – Pământ, Volumul 4 – Laura Nureldin – Editura Up

„- Dar…dar s-au omorât între ei în numele zeilor, al politicii, din cauza culorii pielii, și-au măcelărit semenii din pură gelozie…Au murit miliarde luptând în războaie care nici n-ar fi avut de ce să înceapă! Sigur că am învațat toate astea la școală, dar să le văd, să le văd cu ochii mei e cu totul altceva. Privirea îngrozită a unui soldat ce murea de mâna unui bărbat cu care, în alte circumstanțe, poate că ar fi fost prieten…Disperarea unei mame care plângea peste trupul copilului ei omorât doar fiindcă arăta, credea sau iubea altfel decat majoritatea… E pur și simplu cumplit!“

Fragmentul de sus poate nu este esența carții, dar mie nu mi-a ieșit din cap nici a doua zi după ce am terminat cartea, reflectă atât de bine realitatea zilelor noastre și o face și pe Lisa să fie conștientă cum stă treaba cu omenirea.

Scriitura Laurei Nureldin este impecabilă, cu fiecare carte pe care o publică ridică ștacheta tot mai mult. Eu sunt fascinată de fiecare în parte, și mereu abia aștept următoarea ei operă.

„Demoni – Pamânt”, volumul 4 a fost cartea la care am zis wow, cât de bine a îmbinat magia, fantasticul, cu realitatea zilelor noastre. Se simte cât de mult îi place să scrie, cum se joacă cu frazele, cum știe să îmbine acțiunea și mai ales umorul care este la tot pasul, un umor foarte fin și rafinat. Acum să fim serioși, cine a văzut un popă să stea la cafea cu un demon?

Răul nu stă deoparte, el nu ia vacanță niciodată. Scopul lui este să distrugă, să nenorocească, să lase victime, atunci se simte în elementul lui. De data aceasta se folosește de personajul biblic, Abel, pe care îl tot reînvie ani la rând, singura lui obligație fiind să omoare Arma. Își caută victimele care să îi semene Lisei, și omoară multe fete nevinovate de-a lungul a multor ani. Lisa încearcă să ducă o viață liniștită la universitate, dar nu are nicio șansă. Un cutremur, un vuiet puternic, face în interiorul campusului o groapă, care scoate la suprafață un schelet împodobit, care semănă cu Santa Muerte. Era un semn trimis fetei că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție bună. Mai multe schelete ale unor fete sunt descoperite și mai mulți detectivi se pun în mișcare pentru a afla cine este criminalul. Doar că acesta nu este un om obișnuit, el este condus de Rău, mintea îi este condusă de forțe ale Răului, care dorește cu orice preț să elimine Arma, pe Lisa. De omorât nici nu se pune problema, deoarece fata noastră este nemuritoare, dar poate face alte lucruri care sunt la fel de grave.

Acțiunea este una foarte alertă, acțiunea desfășurându-se pe mai multe planuri, trecându-se din trecut în prezent. Chiar dacă demonul meu preferat, Yadiel, nu a fost atât de prezent în carte, a fost mereu lângă Lisa și totul a fost pentru protejarea ei. Dar lupta este a fetei și ea este Arma, trebuind să se descurce și în această situație. Lucruri grave se întâmplă, poliția este în alertă, vrăjitoarele simt lucruri, un vârf al pandantivului este mereu încis și lipit de pieptul celor care îl poartă.

Laura, esti minunată, sunt topită după fiecare carte. Îmi place să îți simt bunătatea, lumina de la capătul tunelului ce apare de fiecare dată. Oricât de neagră ar fi situația, la un moment dat, tot vedem un strop de lumină.

Felicitari! Abia aștept următorul volum, mai ales că ne-ai cam lăsat cu multe semne de întrebare :D.

Luați și citiți Laura Nureldin, citiți autori români, pentru că avem unii foarte buni!

Cărțile Laurei Nureldin pot fi comandate de aici: www.edituraup.ro.