Un strop de întuneric (vol.1 din seria Hades X Persefona) – Scarlett St. Clair – Editura Leda Edge

  1. Un strop de întuneric – 2019 – Traducere: Alexandru Szöllö – 384 pag
  2. Un strop de distrugere – 2020 – Traducere: Alexandru Szöllö – 448 pag
  3. A Touch of Malice – 2021
  4. A Touch of Chaos – 2023

Cartea este o repovestire modernă a legendei  dintre Hades, Zeul Morții și Persefona, Zeita Primăverii, . Aceasta din urmă este zeiță doar cu numele, deoarece încă nu știa cum să își declanșeze magia. M-am topit după această carte. A fost atât de bună, amuzantă. Nu sunt o mare fană a cărților fantasy, dar sunt o mare fană a tot ce înseamnă Zeii Olimpului. Cartea a imbinat perfect cele două lumi. Zeii sunt pe pământ, au afaceri, fac bani, își duc viața ca niște muritori de rând. Este de ajuns o pocnitură din degete ca să ajungă la o ședința cu Zeus sau la o plimbare prin Lumea de Jos.

Persefona se muta în Noua Atena și speră să poată duce o viață modestă, deghizată într-o jurnalistă muritoare, lucru deloc agreat de zeița Demetra, mama fetei. Cel mai de preț sfat primit de la mama ei a fost să stea departe de Hades 😀 . De ce ți-e teamă de aia nu scapi!

Hades, Zeul Morții, și-a clădit în lumea oamenilor un adevărat imperiu al jocurilor de noroc, pe care se zvonește că nimeni nu le poate câștiga.
După o întâlnire întâmplătoare cu Hades, Persefona este păcălită de către acesta și se trezește prinsă într-un contract, care la prima vedere pare imposibil: fie reușește să creeze viață în Lumea de Jos, fie își va pierde libertatea pe vecie. Dacă la început fata este îngrozită de misiunea ei, cu fiecare zi care trece și fiecare plimbare prin Lumea de Jos o face să își dorească să creeze viață acolo și magia ei prinde viață. Mi-a plăcut maxim Hades, a știut să o stânească, să scoată magia din ea, să o facă să se îndrăgostească iremediabil de el. Dar și reciproca este valabilă. Și el s-a schimbat foarte mult, gurile rele ar spune că s-a înmuiat, că nu îi stă în fire să facă fapte bune. Zeița l-a schimbat, l-a făcut să se îndrăgostească de ea și să își dorească o viață alaturi de ea in Lumea de Jos, dar și în  viața reală, a muritorilor să îi stea alături.

Persefona a fost zeița liniștită, supusă mamei ei, care nu voia să supere pe nimeni. Dar, totuși cât să rabde fata? Cât să se lase călcată în picioare? A zis gata, pentru că își dorește să fie alături lui Hades, magia ei a devenit foarte puternică și nici chiar mama ei nu i-a putut sta înainte. Cât despre cea care îl tot pândea pe Hades și spera să ajungă regină în Lumea de Jos, Persefona s-a ocupat de ea, a transformat-o într-o plantă de mentă :P. A fost momentul de glorie al zeiței, și a demonstrat că își merita locul pe muntele Olimp și mai ales să fie alaturi de  Hades în Lumea de Jos.

Abia aștept să citesc următorul volum, îmi doresc o zeiță mult mai puternică, mai sigură pe ea. Hades nu trebuie să se schimbe, trebuie să o iubească în continuare pe Persefona 😀 .

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro