Al Punto – Anamaria Ionescu, Radu Costescu – Editura Tritonic

Al Punto – Anamaria Ionescu, Radu Costescu – 304pag

Genul meu preferat este romance, dar am citit atât de mult romance în ultimul timp încât aveam nevoie de altceva. ”Al Punto” de Anamaria Ionescu și Radu Costescu a fost alegerea perfectă. Cu stilul autoarei sunt obișnuită, i-am citit toate celelalte cărți și mi-au plăcut. Stilul de scriere al domnului Costescu l-am cunoscut în antologia „Noir de Brașov”. Țin să vă spun că a fost pe placul meu acest thriller.

Din primele pagini ale cărții aflăm că un chef roman a fost ucis cu cruzime într-un restaurant din Spania. Autoritățile catalane trebuie să colaboreze cu autoritățile de la București pentru rezolvarea crimei. O să încercăm să dezlegăm crima prin prisma următoarelor personaje: Raul care este victima, Ramon, anchetator spaniol, Sorin, anchetator român, Adriana, sora victimei, o fată destul de ștearsă la prima vedere. Ultimul personaj din acest puzzle pe care vom încerca să îl rezolvam este Tudor. Acesta din urmă este pionul principal, în prima fază, suspectul din capul listei. Tudor este fostul logodnic al Adrianei și fosta mână dreaptă a lui Chef Raul la restaurantul din Bucuresti. Dar totul ar fi mult prea ușor, nu?  Cine a dorit moartea omului și de ce? Ce mi-a plăcut mult la carte a fost alternarea prezentării vieții personajelor îmbinând trecutul cu prezentul. Totul se țese ca o pânză de păianjen, cu cât crezi că te apropi de adevăr cu atât pânza se face mai mare. Atenția la detalii, diferitele indicii au fost lăsate de cei doi autori tocmai pentru a face intriga mai interesantă. Să nu vă mai spun că romanul este foarte complex, întinzându-se pe mai multe ramuri exact ca tentaculele unei caracatițe. Mi-a plăcut mult descrierea regiunii Castelldefels, am simțit atmosfera locului. Cei doi autori s-au completat foarte bine, eu nu mi-am dat seama unde a început unul și unde termina celalalt, lucru care dovedește cât de mult s-a lucrat la acestă carte și cât de bine se cunosc cei doi.  În acest roman avem de toate: intrigi, piste false, iubiri pierdute, prietenie, seriozitate și o poveste foarte frumos împachetată.

Nu mă pricep la acest gen  ca să vă stârnesc, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că este o carte care merită citită.

Cartea autorilor poate fi comandată de pe www.libris.ro.