O moștenire unică – Mary Jo Putney – Editura Litera

O moștenire unică – Mary Jo Putney – 240pag

Îmi place tare mult cum scrie autoarea. Am cumpărat toate cărțile ei traduse la noi și le-am devorat. ”O moștenire unică”, mi se pare una dintre cele mai slabe cărți ale ei. Subiectul a fost unul bun, ofertant, dar parcă s-a pierdut printre rânduri. Nu știu dacă așa a gândit autoarea povestea, dacă traducerea sau editarea să fie de vină, dar din punctul meu de vedere nu a fost chiar ce trebuie.

Bran este abandonat în copilărie de către tatăl lui deoarece era înzestrat cu anumite puteri și părintele nu suporta acest gând, așa că l-a trimis la orfelinat. Soarta a fost bună cu el și a fost găsit de o familie de lorzi, care l-am adoptat și l-au crescut ca pe fiul lor, făcând din el un adevărat gentleman.

Când tatăl lui trăgea să moară, pune să fie căutat, să vină să își revendice titlul și moștenirea. Bran simte că trebuie să meargă în Cornwall, la casa părintească,  ceva atrăgându-l acolo foarte tare.

Merryn este o tânără care a fost răpită de către unchiul ei, și datorită înzestrării ei este folosită în scopuri meschine de către acesta. Am ramas foarte surprinsă de înzestrarea ei, nu mă așteptam la așa ceva. Ea reușeste cumva să fugă și este găsită aproape leșinată, în inima pădurii, de către Bran. Acesta simte că trebuie să protejeze fata, să o ajute să își recapete memoria și mai ales să o păstreze pentru totdeauna lângă el. Primejdiile sunt la tot pasul, ea este căutată de către răpitorii ei, Bran își bagă nasul unde nu îi fierbe oala și deranjează.

Una peste alta a fost o poveste frumoasă, personajele secundare au adus un plus cărții.

Ce m-a deranjat foarte tare a fost servirea ceaiului la fiecare pagină. Pe cuvant că la cât ceai au băut personajele din carte, eu am simțit nevoia să merg la toaletă mai des. Făceau ce făceau și își puneau o cană cu ceai. În rest, numai de bine. O iubesc în continuare pe autoare și îi aștept următoarea apariție literară.

Ca de obicei, vă îndemn să citiți, orice, dar să citiți!

Cartea se poate comanda de aici: www.litera.ro