Icebreaker – Hannah Grace – Editura Litera

Icebreaker – Hannah Grace – 402pag

Când vine vorba despre această carte, Tik Tok-ul îmi demonstrează cât este de fals, de înșelător. ”Icebreaker” a avut parte de foarte mult marketing, dar pentru nimic. De mult nu am citit o carte mai  slabă, mai puerilă și mai prost scrisă. Atât de multă dramă și atât de multă prostie rar mi-a fost dat să citesc.

Pentru mine, citirea acestei cărți a fost cruntă, am tras atât de tare de mine ca să o termin. 2 steluțe simt că e prea mult. Mă doare capul de la aceste personaje atât de prost construite. 400 și ceva de pagini scrise fără cap, o poveste căreia nu i-am înțeles rostul și fără o documentare serioasă în ceea ce privește patinajul, în primul rand. Să nu veniți să îmi spuneți că așa se comportă studenții în America, ca nu toți sunt așa. Ăștia din carte sunt niște alcooliști și buni parteneri de sex. Anastasia are numai parteneri cu beneficii, pentru că nu se poate lega emoțional, dar când îi vede transa lui Nathan, o ia cu palpitații. Prea mare, nu o poate înghiți, lăcrimează, nu îi intră toată… Ferească Dumnezeu. Poveste nu, scriere nu, învățăminte nu, documentare nu. Despre ce dracu a fost vorba în cartea asta?

O avem pe Anastasia, patinatoare și pe Nathan jucător de hochei pe gheață. Anastasia are un partener în care crede ca în bunul Dumnezeu, ăla făcându-i numai nefăcute. Dar iartă fata noastră mai ceva decât un preot la spovedanie. Când aștia doi se întâlnesc, adică Anastasia și Nathan, ajung, unde credeți? În pat( bine, prima dată se testează rezistența ușii)  și se începe frumos cu un sex oral de ambele părți, apoi se trece la acțiunea propriu zisă. Aștia se tufuiesc mai mult decât iepurii. De el mi-a plăcut mult de tot, un bărbat asumat, un căpitan jos pălaria, un coleg bun și un iubit minunat. Despre partea cu patul nu vă mai zic .

Ideea este că eu nu am înteles mare lucru din cartea asta, drame peste drame, multe acțiuni copilărești din partea personajelor. Nu mai vorbesc despre cantitatea enormă de alcool. Ea bea mai mult ca el. Adică bea până leșină, asta da femeie și mai este și bună la patinaj. Hai, lăsați!!!

Eu nu pot să vă recomand această carte, dar nici nu vă pot zice să nu o citiți. Citiți și faceți-vă propria părere. Gusturile nu se discută.

Cartea se poate comanda de aici: www.litera.ro