Seria Texas – Texas! Lucky, Texas! Chase, Texas! Sage – Sandra Brown – Editura Miron

Rog cititorii de Dostoievski să treacă peste această părere 😀 . Am citit Sandra Brown în adolescență, îi furam mamei cărțile și le ascundeam sub perna. Curiozitatea era mare, coperțile erau ademenitoare, iar poveștile la timpul acela erau tare frumoase.

Nu țin minte dacă am citit această serie în trecut, nu îmi amintesc, dar dacă am citit-o, cu siguranță a fost în urmă cu 25 de ani.

„Texas! Lucky” îi aduce în prim plan pe bunăciunea de Lucky și pe Devon. Aceștia se cunosc într-o seară, într-un bar, vai de steaua lui. Fiind un adevărat cavaler, o ajuta pe Devon să scape dintr-o situație nu tocmai confortabilă și ajunge să își petreacă noaptea cu ea. Dar, ce sa vezi, dimineața devreme, fata a tulit-o, că ce credeți? Era un pic măritată. Of, la naiba. Și asta nu este cea mai mare problemă. Lucky este acuzat că a comis o infracțiune și nu poate dovedi că și-a petrecut noaptea cu o femeie. Alibiul lui este de negăsit. Dar și când o găsește, o găsește bine 😛 . V-am făcut curioși?

„Texas! Chase” a fost preferata mea. Chase are o căsnicie cum numai în basme mai citești, până într-o zi nefericită, când soția lui face accident și moare. Ea mergea împreună cu agentul imobiliar, Marcie, să vadă o casă. Aceasta era fosta colegă de școala a lui Chase, îndrăgostită de el. Soția moare și o dată cu ea și copil lor nenăscut, Chase înnebunește de durere și o perioadă îndelungată o ia pe calea pierzaniei. Marcie dă peste el și din una în alta ajung să fie căsătoriți. O căsătorie dubioasă, dar dragostea alege cele mai ciudate moduri de a intra în viața cuiva. Mi-a plăcut mult de tot de Marcie. A avut atât de multă răbdare cu el, a știut cum să îl stârnească, cum să îl facă să se îndrăgostească de ea.

„Texas! Sage” încheie această serie cu o poveste ușurică, care nu prea a fost pe placul meu. Mi-a plăcut și nu prea mi-a plăcut de Sage. Avea momente în care era cu capul pe umeri, ca în momentul următor să se comporte ca o puștoaică răsfățată. Compania celor trei, moștenire lăsată de tatăl lor, avea probleme mari de tot și dacă nu găseau o soluție, pierdeau tot. În peisaj apare Harlan, un timp misterios, dar care a câștigat încrederea fraților și a familiei. Toată lumea îl acceptase în afară de Sage. Se pare că Harlan era printre puținii care a văzut-o exact așa cum era fata. Nu se înghit unul pe altul, dar aterizează în patul lui și ce să vedeți? Omul dormea dezbrăcat și se consumă dragostea între așternuturi. Se uită de protecție, de frații ei. de tot. Cum se termină această poveste, vă invit să citiți. Cărțile autoarei sunt mega ușoare și cu un vocabular limitat, dar îți lasă o stare de bine. Făt Frumos există, cu siguranță, și este personaj în cărțile Sandrei Brown.