Un lucru mic – Erin Watt – Editura Trei

Chiar dacă am toate cărțile autoarei, este prima dată când citesc o carte scrisă de ea. Si, cu siguranță, nu va fi ultima dată.

“Un lucru mic“ a fost un young adult care ne-a spus povestea lui Beth. Cine este ea? Este sora lui Rachel, care a decedat în urmă cu trei ani și de atunci toată viața i s-a schimbat. Este în ultimul an de liceu și totul ar trebui să fie un zâmbet, o iubire și multe planuri de viitor. Toate acestea nu fac parte din viața fetei. De trei ani, de când a  murit sora ei, părinții sunt mega protectori cu ea și o țin ca într-un glob de sticla, ca nu cumva să se întâmple ceva și cu ea. Rachel a murit lovită de o mașină, un băiat care nu avea ce căuta la volanul acelei mașini, a dat peste ea. Sătulă de protecția exagerată a părinților, Beth pleacă pe furiș la o petrecere, cunoaște un băiat, își petrece noaptea în bratele lui și crede că în sfârșit, poate avea și ea un prieten secret. Bomba vine a doua zi când află că băiatul cu care și-a petrecut noaptea, Chase, nu este altul decât cel care a dat peste sora ei. Remușcări, furie, tristețe,îndoială, toate acestea se întorc către Beth ca un boomerang. Toată lumea vrea să o protejeze de băiatul care i-a ucis sora. Cu cât cei din jurul ei vor să o păstreze la distanță, cu atât ea vrea să se apropie mai tare de Chase. Nimeni nu o susține, toată lumea îi spune că trebuie să îl urască pe băiat și ea nici nu îndrăznește să se gândească ce poate ieși dacă se află că ea și-a petrecut noaptea cu el. Și cum niciun secret nu poate fi ținut veșnic, lucrurile scapă de sub control. Există cineva care îi pune mereu bețe în roate, și mai ales îi informează pe părinții ei cu fiecare mișcare a ei. Despre cine este vorba, vă las pe voi să aflați. Vă spun doar atât. Mi-a plăcut atât de mult finalul și am înțeles că orice lucru ai vrea să faci, acesta trebuie făcut cu cap și pas cu pas. Puțin cu puțin se face mult.

 A fost un young adult antrenant, care chiar dacă a fost foarte previzibil, a fost plăcut la citire.

I-am dat 4 steluțe dintr-un singur motiv. Eroina mea preferată, femeia mea preferată, motto-ul meu preferat este al lui Scarlett O`Hara. Pe prietena lui Beth o chema Scarlett și m-a deranjat și iritat când o striga Scar. Mi se pare odios să alinți pe cineva din Scarlett în Scar. Acest nume mă duce cu gândul la leul cel rău din Garda Felină care nu respectă cercul vieții :D. Fiecare om are dreptul să aibă piticii lui 😛 .

Cartea se poate comanda de aici: www.edituratrei.ro