Un joc al sorții – Saga lui Hades – Vol.1 – Scarlett St.Clair

Atât de mult mi-a plăcut această carte, încât nu știu ce să scriu, cum să vă transmit tot ce am în minte. Am terminat cartea cu „piele de găină”.

„Un strop de întuneric” a fost cartea care mi-a mers la suflet și m-a făcut să mă „îndrăgostesc” de Hades și să îmi doresc o Persefona mai puternică, mai sigură pe ea și să vadă dracului cât o iubește Hades.

„Un joc al sorții” este până în acest moment cartea cea mai bună, complexă, extraordinară, nemaipomenită, a autoarei, iar eu sunt leșinată după Hades. Nu cred că în toată literatura veche, nouă, contemporană este un personaj masculin care să îmi placă mai mult. Nu trebuie să fiți de acord cu afirmația mea. Eu îl iubesc pe Hades și punct.

Știți genul acela de carte care îți place atât de mult, dar tragi de timp, amâni sfârșitul pentru că nu vrei să se termine și nu vrei să părăsești această lume și te gândești cât mai este până la apariția volumului următor? Așa am fost eu astea 3 zile, cât de mult m-am chinuit nu am putut să amân mai mult.

În această carte îl descoperim pe Hades din momentul în care ochii săi îi întâlnesc pe ai Persefonei și totul se schimbă. Este Zeul Lumii de Jos, un crud, un zeu dur, răzbunător, dar un zâmbet al Persefonei îl topește mai tare decât se topește gheața la soare. Am cunoscut un Hades care ar fi în stare să dea foc la toată lumea, la propriu și figurat, doar ca să o știe în siguranță pe iubita lui, regina lui. Mi-a plăcut mult de tot că autoarea ne-a arătat adevărata față a lui Hades, așa cum este și când este îndrăgostit, dar și când trebuie să judece la rece sau când trebuie să își impună punctul de vedere.

Sunt fascinată de mitologie, îmi plac zeii maxim și această carte mi-a satisfăcut plăcerea mea pentru aceștia. Să îi văd în fața ochiilor când s-au adunat la Consiliu convocat de Zeus, fiecare Zeu puternic pe tronul care îl recomandă a fost extraordinar și doar o autoare mare este capabilă de așa ceva. În timp ce citeam, în fața ochilor vedeam toată lumea creată de St. Clair. Se simte în scrierea ei cât de mult i-a plăcut să scrie această serie, cât de mult s-a documentat.

Nu v-am zis prea multe despre poveste, pentru că trebuie să o descoperiți singuri. Să păsiți lângă Hades, să îl cunoașteți mai bine, să îl întelegeți și dacă cumva în drumul vostru dați și de Persefona, puteți să îi spuneți că ar fi cazul să se ridice la nivelul ei și anume Regina Lumii de Jos.

P.S. Cel mai tare editor din Sud-Estul Europei este Shauki Al-Gareeb!

Cartea se poate comanda de aici: www.edituracorint.ro