Pecetluită cu un sărut – Ivo Dima – Editura Vesper Books

M-a atras coperta, m-a dus cu gândul la o Albă ca Zăpada, modernă, a zilelor noastre. Nu a fost un basm, dar a fost o poveste foarte dulce.

Ilinca este îndrăgostită de Răzvan din prima clipă de când l-a văzut. Își dorește o relație cu el și îndrăznește să îl invite la un suc. El se poartă ca un măgar, o jignește, o face să se simtă ultimul om, doar din cauză că nu arată ca divele de pe copertele revistelor lucioase. Un șut în fund, un pas înainte. Fata și-a propus să nu mai pună la suflet, să încerce să slăbească, să se simtă bine în pielea ei. Se reîntâlnesc după câțiva ani, fiecare este altul. El este student, s-a schimbat mult, regretă acele vorbe aruncate asupra fetei. Ea se pregătește de primul an de facultate și Răzvan nu are ce să caute în viața ei. El nu renunță, insistă și dorește să repare ce a stricat în urmă cu câțiva ani. Să vedem dacă și reușește :P!

Mai departe urmează o poveste foarte dulce, încărcată de momente frumoase.  Punctul forte al acestei cărți, după părerea mea, a fost prietenia și acceptarea ta așa cum ești, să te simți bine în pielea ta, să îți placă ție ce vezi în oglindă și interior și exterior. Mi-a plăcut că acțiunea cărții a fost plasată în Romania și protagonișii noștri au nume românești. Avem o țară foarte frumoasă și merită să o amintim în cărțile pe care le scriem, sau le citim. Iașul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară și autoarea care este originară de acolo, putea să pluseze un pic mai mult.

Da, cartea este mult mai ușoară decât ultima serie publicată, dar povestea a fost foarte dulce. Am citit cartea în mai puțin de trei ore și mi-a lăsat un zâmbet pe buze.

”Pecetluită cu un sărut” este cartea care se citește într-o duminică după-masă când toată casa doarme, și se aude doar muzica lentă în surdină.

Nu știu cum o să vi se pară vouă cartea, dar mie mi-a plăcut. Am o curiozitare: cartea este scrisă acum sau este o idee mai veche?

Uneori și cărțile simple, ușoare au rostul lor și menirea lor este să ne aducă zâmbetul pe buze și pentru câteva ore să uităm de realitate.

P.S O bilă albă pentru playlistul de la începutul cărții.

Cartea se poate comanda de aici: www.vesperbooks.ro