Bookfest 2022 – Salon internațional de carte, ediția a XV a

Bookfest 2022 a fost despre oameni, întâlniri, reîntâlniri și mai ales despre emoții.

Pentru mine ediția de anul acesta a târgului de carte a fost ca o poveste. Povestea am început-o de vineri seara, când împreună cu prietena mea Corina Cindea am pus țara la cale și ne-am făcut planul de bătaie. Sâmbătă dimineața la ora 06.00 mașina a pornit să ne ducă către locul la care visam de trei ani. Eram în permanentă legătură cu prietenele mele care veneau din Suceava, ele ajungând în Gara de Nord și așteptându-ne acolo să le luam. Luiza și Dana sunteți minunate și vă iubesc! Prietena mea, Flory Dode plecase și ea din Constanța și abia așteptam să ajungă.  Beatrice Alina Sumedrea-Tudose ne întreba zilele trecute dacă vine și ea unde ne găsește, eu răspunzându-i că unde aude cea mai mare gălagie. Ce credeti, a ajuns prima și nu era nicio gălagie că noi înca nu eram acolo, dar s-a remediat problema gălagiei după ce am ajuns. Veronica Amuza și minunata ei mama, Nicoleta Tudor, au semnat condica, fiind la ora 8 fix, la Romexpo.  Nu cred că în ultimii  ani am râs atât de mult cum am făcut-o ieri în compania acestor fete. Sunteți o bucurie, emanați atât de multă energie pozitivă! Fetele din Bucuresti, Geo Marcovici, Daniela Sacadat, Denisa Raicu, Nieves și Anca Rucareanu de la Călărași au semnat și ele prezența la cafea. Trebuie să vă spun că în momentul în care am ajuns în fața pavilionului pe care scria Bookfest 2022, am avut pielea de găină. Cafeaua de dimineață a fost delicioasă, gălăgioasă, plină cu momente amuzante și multe poze.

Momentul zilei, supriza zilei a fost Teo Savin, un gay asumat, un om minunat. Acesta avea o întâlnire cu Luiza Stirbu, dar a nimerit la noi pe terasă unde instantaneu a fost înconjurat de 9-10 fete. Un gay între atâtea doamne, care l-au primit cu atâta bucurie și mai ales care își doreau cartea lui. Fetelor, încă aștept cafeaua după ce citiți cartea.

Pavolionul B2 de la Romexpo părea neîncăpător pentru toate editurile venite îmbrăcate în straie de sărbătoare pentru a-și prezenta cărțile care cum știu mai bine. Am trecut pe la standuri, m-am îmbrățișat și am făcut poze cu foarte multi autori, editori, traducători, bloggeri și oameni iubitori de carte. Shauki Al-Gareeb ești cel mai tare editor din sud estul Europei, iar gașca de zăpacite nu vor să le dezamăgești altfel puterea lor te va “ucide” :P.

Laura Nureldin, Monica Ramirez, Ela EH, Marius Albert Negut, Radu Paraschivescu, Ana Maria Negrila, Raluca Butnariu, Nina Marcu, Teodora Matei au fost autorii pe care i-am îmbrățișat, am făcut poze și m-am bucurat de compania lor.

Am participat la lansarea romanului  ”Nestemata pierdută” a Ralucăi Butnariu, de la editura Librex, unde am intrat într-o lume de poveste, simțeam că sunt într-un historical romance și în orice moment personajele din cărți prind viață și ni se alătură. Raluca ești o bucurie de fiecare dată și emani o energie pozitivă.

Ultimul moment al zilei a fost lansarea celui mai frumos roman albastru “Precum în cer“ scris de unica Nina Marcu. Într-o locație superbă, înconjurați de o mare de oameni albaștri am avut parte de o lansare albastră.  

M-am întalnit cu fetele de pe grupurile de cărți, unde particip la activități literare. Alina Piriianu este o zăpăcită, exact cum mă așteptam.

Vă mai spun despre cele două comori ale mele, Dragos și Irina. Nu știu cum sunt alți copii, dar ai mei au rezistat eroic și au savurat fiecare moment. Le-au umblat ochii după persoane cunoscute și s-au integrat perfect în toată nebunia noastră. O prietenă îmi zicea de dimineață că nici nu a simțit că am avut doi copii în gașcă.

Și la sfârșit vreau să vă mai spun că am cel mai minunat soț din întreaga lume.

Închei această postare mulțumindu-vă la fiecare în parte pentru ziua de ieri, a fost una dintre cele mai frumoase zile din ultimii trei ani. Știu că dacă suntem împreună putem muta munții din loc. Vă pup și vă iubesc!