Pasiune mortală – Rodica Mijaiche – Editura Librex

„Există scăpare din calea răzbunării?

Sarah Jenner a fost întotdeauna o fire impulsivă și, de fiecare dată, asta i-a adus numai necazuri. Momentul când hotărăște să facă o schimbare, întorcând spatele unui trecut sumbru, este cel care îi transformă viața într-o cursă pentru supraviețuire.

Cât timp poți fugi de dragoste? 

Ricardo Totti, sătul de conflictele sângeroase și interminabile din lumea Mafiei, care i-au răpit atât părinții cât și marea iubire,  cu inima împietrită și cu jurământul față de sine de a nu mai suferi vreodată, decide să schimbe rolul de ucigaș cu cel de apărător al vieții altora.

Însă, viața nu se poate planifica…

Poate dragostea să unească doi oameni ale căror destine le-au fost furate?”

A trecut foarte mult timp de când am citit volumul patru din această serie care m-a cucerit de la început. Am fost și sunt mare fană a lui Alexander Chase  și m-am bucurat să îl reîntâlnesc și în „Pasiune mortală”.

Din păcate, când trece o perioadă foarte mare între două volume ale aceleași serii se intră foarte greu în poveste, cel puțin așa se întâmplă în cazul meu. Am uitat foarte multe elemente din celelalte cărți, țin minte acțiunea în mare. În această carte aflăm că Alexander este tatăl unei minunate fetițe, iubirea dintre el și Lys este la fel de mare. Carlo și Melisa sunt bine în continuare și mereu să sară în ajutor atunci când unul dintre prietenii lor este în pericol. Fratele Lysei este cu Regina, iar Joshua cu Clarice se iubesc în continuare. Acum trebuie să vedem ce le-a rezervat autoarea celor doua personaje din „Pasiune mortală”, Sarah și Ricardo. Trebuie să recunosc că nu îl mai țin minte pe Ricardo decât foarte vag, și mi-au plăcut capitolele din copilăria lui, și mai ales cum a ajuns să facă parte din mafia italiană și i-am aflat originile. Sarah nu este un personaj care poate fi uitat, știm din primul volum că a fost un pion pe o tablă de sah, în calea răzbunării unor persoane rele, primul fiind fratele ei vitreg Mark cu care a și avut o relație bolnavă din toate punctele de vedere. Scopul lor comun a fost să îl distrugă pe Alexander și ea și-a dat seama, oarecum, la timp că este trasă pe sfoară, lucru care aproape a costat-o viața. Carlo a luat-o sub aripa lui protectoare si l-a pus pe Ricardo sa aiba grija de ea. Cei doi se află în conacul lui Carlo din Londra unde au grijă de o mână de copii maltratați și bătuți de soartă. Se pare ce cei doi nu sunt indiferenți unul altuia. Sarah încearcă să scape de coșmarurile care o bântuie, dar trecutul o ajunge din urma. Ricardo trebuie să fie mereu cu ochii în patru pentru că pericolul pândește din mai multe părți.

Acțiunea cărții a fost una foarte alertă, împușcăturile, răpirile au fost la tot pasul și senzația mea a fost că mă aflu într-un roller coaster. Aș fi vrut să simt mai mult chimia dintre cele două personaje, din punctul meu de vedere, povestea lor de dragoste nu m-a convins. Parcă le era frică să își deschidă sufletul, i-am simțit foarte nehotărâți, nu sunt genul de personaje care să mute munții pentru iubirea lor.

Dacă mi-a plăcut cartea? Da, mi-a plăcut, am așteptat-o timp de mulți ani, dar nu am reușit să intru în poveste, să simt emoția personajelor, să rezonez cu ele. Sper ca viitorul volum să apară mult mai repede decât acesta, nu vreau să treacă prea mult timp între ele.

Cartea autoarei se poate comanda de pe www.librex.ro.