Unless you – Mona Issa – Editura Cassius Books

Am luat această carte din două motive, primul a fost că mi-a plăcut titlul ei, foarte simplu și atrăgător, și al doilea a fost coperta care m-a atras și m-a dus cu gândul la o carte de benzi desenate cu o poveste frumoasă de dragoste. Nu am greșit că am achiziționat-o, nu a avut benzi desenate, dar a avut poveste de dragoste.

“ Unless you“ de Mona Issa a fost o lectură foarte relaxantă care a venit perfect pentru mine, mai ales că nu sunt în cea mai bună formă a mea. M-a distras de la ale mele și foarte rapid am intrat în povestea dulce a Dhalliei și a lui Vayne.

Fata este un personaj foarte spumos, o aiurită de mare clasă, dar cu un suflet cât zece. O apariție pe care cu greu o uiți și pe care ți-o dorești în preajma ta. Asta a simțit și Vayne când în plin atac de claustofobie, cauta ceva care să îl ajute să reziste. Aflat în metrou, starea de rau și-a făcut apariția și doar fata cu părul de un roz aprins l-a făcut să-și depășească panica concentrându-și atenția asupra ei. Aici este farmecul cărții că nu este nimic după tipar, lucrurile sunt scrise natural, cursiv și povestea te prinde în mrejele ei. Chiar dacă modul în care fac cunoștință cei doi nu este cel mai potrivit, niciunul nu își poate lua gândul de la celălalt.

Fata noatră se afla în New York ca să își găsească fostul iubit, pe Kevin cu care a avut o relație terminată pe neașteptate și pe care ea ar vrea să o refacă. Vayne nici el nu se află în cea mai bună perioadă a lui, problemele familiale i-au dat viața peste cap și trebuie să fie alături de familie.

Vayne încearcă să o cucerească, fata nu vrea, ea vrea să își găsească fostul iubit. Personajul nostru se oferă să o ajute să îl găsească, lucru pe care îl și face și mai departe trebuie să citiți dacă sunteți curioși.

Oare ce se va întampla când Dhalli se va întalni cu Kevin? Se vor repara lucrurile între ei? Sau deja inima ei bate mai tare pentru Vayne și întâlnirea cu fostul o va face să realizeze că nu mai sunt sentimentele la fel, sau poate niciodată nu au fost. Vayne care se îndrăgostește nebunește de ea, o să renunțe așa de ușor? Eu vă zic că dacă aveți chef de o lectură foarte dulcică, amuzantă, cu mici stângăcii, dar care sunt trecute cu vederea deoarece autoarea este debutanta și cartea are potențial, vă invit să descoperiți singuri.

Eu am rămas foarte suprinsă când am vazut la sfârșitul cărții că ne vom reîntâlni cu aceste două personaje simpatice.

Oare autoarea este ardeleancă? De mult nu am mai auzit folosirea cuvântului vană, în loc de cadă. Soțul meu, când m-am mutat la Pitești mereu îmi atragea atentia că este cadă, nu vană și ca să nu mai avem astfel de discuții, am rezolvat problema, ne-am pus cabină de duș :D.

“Mă duc să-mi pregătesc vana, apoi mă duc spre patul meu și scot din nou hărtiuțele.”

P.S. Sper ca autoarea să nu ne țină mult în așteptare până la apariția volumului doi, mai ales că ne-a ispitit cu un mic fragment din ceea ce urmează.

Cartea autoarei Mona Issa se poate comanda de pe site-ul www.cassius- books.ro